Anime destekli NFT projesi Azuki, "Physical Backed Token"ı duyurdu. Takım dün paylaştığı Twitter göndersininde "Physical Backed Token" (PBT) protokolünü açıkladı. Bu açık kaynaklı protokol sayesinde zincir üstü varlıklar, maddesel varlıklar ile ilişkilendirilebilecek. 

Introducing the Physical Backed Token (PBT): an open source token standard tying a physical item to a digital token on the Ethereum blockchain. pic.twitter.com/iXavmJR5xv

— Azuki (@AzukiOfficial) October 17, 2022

BEAN isimli kriptografik bir çip üzerinde çalıştıklarını aktaran takım, çipin "sahiplenmek için tara" teknolojisine sahip olduğunu ifade etti. Böylece dijital token'lar somut ürünlerle eşleşebilecek. PBT ile somut ürünlerin merkeziyetsiz kimlik doğrulamasını gerçekleştirebilirken, ürünlerin iyelik takibini de yapabileceksiniz. 

Fiziksel destekli Token olarak çevirebileğimiz PBT'nin NFT koleksiyonerliğne somut bir tabaka kazandırdığını söylemek muhtemel. PBT ile koleksiyonerler NFT'lerin dijital ve maddesel versiyonuna sahip olacak. Böylece ikincil saışlarda yalnızca dijital tasarıma sahip bir NFT'nin ötesinde maddesel ürünler de el değiştirecek. 

Azuki bu yeni protokol kapsamında piyasaya süreceği yeni koleksiyonunu da duyurdu. Azuki, Fiziksel Olarak 9 adet 14 ayar altın kaykay ile ilişkili NFT koleksiyonu yayınlayacak. bu vesileyle Azuki'nin sitesinde  somut ürünlere yer verdiğini belirtelim. PBT, ekibin fiziki ürünleri NFT'lere bağlamasını kolaylaştıracak.

NFT piyasası için önemli bir adım olarak görülen PBT'yi incelemek ve protoklolden yararlanarak projelerine özellikler eklemek isteyen geliştiriciler Github sayfasını inceleyebilir. 

E-ticaret ve perakende şirketlerinin, lüks moda markalarının Metaverse'de nasıl konumlanabileceği paylaşırken NFT'ler üzerinden maddesel mahsul satışını öyle fazla defa gündeme getirdik. Henüz Metaverse'ün emekleme aşamalarında olduğunu düşünürsek, Web3 platformlarında NFT ile maddi ürün satışı için PBT'nin ideal bir çözüm olarak öne çıktığını söyleyebiliriz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/20/anime-odakli-nft-projesi-azuki-nin-physical-backed-token-i-nft-pazari-icin-ne-anlama-geliyor