Animoca Brands'in ekim ayında 2.2 milyar dolar değerlendirme ile 65 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Teşebbüs, yeni yatırım turunda 358.8 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım ile birlikte Animoca Brands'in değerlemesi 5 milyar dolara ulaştı. 

Liberty City Ventures'un liderliği üstlendiği yatırım turuna 10T Holdings, C Ventures, Delta Fund, Gemini Frontier Fund, Gobi Partners Greater Bay Area, Kingsway, L2 Capital, Mirae Asset, Pacific Century Group, ParaFi Capital, Provident, Senator Investment Group, Sequoia China, Smile Group, Stable Asset Management, Soros Fund Management, Wildcat Capital Management ve Winklevoss Capital katılım gösterdi. 

Animoca Brands'in NFT'ler ve oyunlar üzeriden açık bir metaverse yaratmak için dijital mülkiyet hakları üzerine araştırmalar yürüttüğünü hatırlatmakta menfaat var. Şirket, blok zincir ve NFT teknolojilerini kullarak oyunculara ve metaverse ortamına özel dijital sahiplik hakları kazandırıyor. Bu sayede kullanıcılar, oyun içinde edindiği sanal varlıkların hakiki dijital mülkiyetini elde ediyor. 

Animoca Brands'in bir girişim olmanın ötesinde yatırımcı olarak da konumlandığını belirtelim. Mesela, Mystic Moose, oyun Metaverse'ü Planet Mojo'yu geliştirmek için Animoca Brands liderliğinde 5 milyon dolar yatırım aldı. Animoca Brands, aynı zamanda popüler NFT tabanlı oyun girişimi The Sandbox'un da esas kuruluşu. Animoca Brands'in de katıldığı yatırım turunda SoftBank liderliğinde 93 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 

Bu noktada şirketin bu yeni yatırımı stratejik satın alma ve yatırımlar için kullanacağını belirtelim. Animoca Brands hem mahsul geliştirme ve popüler fikri mülkiyetleri lisanslama konusunda da yatırımdan faydalanacak. 

"BGA Blockchain Game Report for 2021" raporunda bulunan bilgilere göre Blockchain tabanlı oyunlar geliştiren girişimler, 2021 yılında toplamda 4 milyar dolar yatırım aldı. Global oyun pazarının 2021'de 180.3 milyar dolar kazanç elde ettiğini ekleyelim. Emergen Market araştırmasına kadar metaverse pazar büyüklüğünün 2028'de 829 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 

Animoca Brands'in metaverse, NFT ve oyun pazarının kesişim noktasına konumlandığını düşünürsek, önümüzdeki dönemde adını sıkça duyacağımız belirlenmiş. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/18/animoca-brands-358-8-milyon-dolar-yatirim-aldi