Spotify ve Apple arasındaki hileli rekabet davası, iki şirket hakkında daha fazla detayın ortaya çıkmasına neden oldu. Geçtiğimiz hafta Fortnite‘ın gelirlerinin büyük çoğunluğunun PlayStation‘dan geldiğini öğrenmiştik. Şu Anda de Apple, App Store‘un kâr oranını açıkladı.

Şirket, ABD‘li bir senatörün sorduğu soru üstüne dilekçe mağazasındaki kâr oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, App Store gelirlerinin 2018 yılında yüzde 75‘i,  2019 yılında ise yüzde 78‘i kârdan oluşuyor. tam olarak ne kadar olduğu belirtilmeyen kazancın, milyar dolarları bulduğu tahmin ediliyor.

Apple, App Store içerisindeki her uygulamadan, yüzde 15-30 komisyon alıyor. Şirketin “adaletli bir aidat” olarak tanımladığı bu komite, geliştiriciler kadar “Apple vergisi” olarak anılıyor. Özellikle Spotify gibi Apple ile aracısız olarak rekabet eden şirketler, bu payın hileli rekabet oluşturduğunu bahis ediyor.

Oysa Spotify, vergiden rahatsız olan tek şirket yok. Kısa zaman önce Apple ile kurul sorunu yaşamış Epic Games, bu sorunları çözememiş ve soluğu mahkemede almıştı. Haksız rekabet davasında birbirine destek olan iki şirket, Apple’a karşısında birlikte mücadele ediyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/app-store-kar-oraniyla-dudak-ucuklatti
Yorumlar