App Store karnesini paylaşan Apple, 2020 yılında yalnızca pandemiyle yok, dolandırıcılıkla da mücadele etti. Yapılan açıklamaya göre 1.5 milyar dolarlık üçkâğıt içeren işlemi engelleyen şirket, bu süreçte 470 bin geliştiricinin hesabını kapattı. 3 milyon çalıntı kart kullanımının önüne geçen ABD’li teknoloji devi, 244 milyon kullanıcının hesabını emniyet gerekçeleriyle kapattı.

Güvenliğin birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Apple, başvuran 215 bin uygulamanın App Store mahremiyet politikalarına uymadığı için reddedildiğini açıkladı. aynı zamanda 48 bin tatbik mağazadan sonsuza değin kaldırıldı. Bu uygulamaların sahip oldukları kuytu özellikler tamamen kullanıcıların izni olmayan işlemler yaptığı tespit edildi.

Fakat alınan tüm bu önlemlere rağmen, dolandırıcılar ara sıra App Store güvenliğini aşmayı başardı. Yakın zamanda bir iPhone kullanıcısı, 600 bin dolarlık Bitcoin‘ini dolandırıcılara kaptırdı. Orijinaliyle birebir benzer isimli sahte bir kripto para cüzdanı uygulaması yayınlayan dolandırıcılar, ağlarına düşen kullanıcıların paralarını çalarak kayıplara karıştı. Şirketin bu stil olayların yaşanmasının önlemek için tedbir aldığı açıklandı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-app-storedaki-1-5-milyar-dolarlik-soygunu-onledi
Yorumlar