Başvuru Formu geliştiriciler için en kayda değer kullanım mağazaları arasında bulunan App Store'un 2021 yılında geliştiricilerine 60 milyar dolar kazanç sağladığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Bugün Apple tarafından aktarılan bilgilere kadar App Store'da bulunan oyun ve uygulamalara zam geliyor.

Fazla sayıda ülke için geçerli olacak olan App Store zammı önümüzdeki Ekim ayından itibaren geçerli olacak. Laf konusu fiyat artışının 5 Ekim tarihinde uygulanması bekleniyor. Aktarılan bilgilere kadar keza App Store içinde yer alan oyun ve uygulamaların fiyatlarının keza de dilekçe ve oyun içi satın almalardaki fiyatların artacağını da ekleyelim. 

Zam uygulanacak ülkeler arasında ise Şili, Mısır, Japonya, Malezya, Pakistan, Polonya, Güney Kore, İsveç, Vietnam ve para birimi olarak euro kullanan ülkeler yer alıyor. Kısacası Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğu da zamdan nasibini alacak.

Apple göre aktarılan bilgilere kadar sıradan olarak yüzde 20 oranında zam uygulanacak. Apple niçin zam uyguladığı ile ilgili bir açıklama yapmasa da fiyat artışı uygulanmasının ana nedeninin son zamanlarda doların euro aleyhinde güçlenmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Şu an için ülkemizdeki fiyatlara zam uygulanıp uygulanmayacağı konusunda ise herhangi bir veri bulunmuyor. Andırmak gerekirse Apple, ülkemizdeki App Store fiyatlarına geçtiğimiz Aralık ayında zam uygulamıştı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/20/apple-20-den-fazla-ulke-icin-app-store-fiyatalarina-zam-yapti