Geçtiğimiz Aralık ayında 2022 yılında satıştan kalkması gereken Apple ürünleri ile ilgili bir liste hazırlamıştık. Bugün Apple kadar aktarılan bilgilere kadar, listemizde bulunan en önemli ürünlerden biri olan iPod touch modeli yolun sonuna geldi. 

Apple yaptığı bir tanımlama ile birlikte başlangıçta 2001 yılında tanıttığı efsaneleşen iPod ailesinin üretimini durdurduğunu açıkladı. Hatırlatmak icabında iPod ailesinin en son üyesi olan 7. nesil iPod touch, 2019 yılında satışa sunulmuştu. iPod touch modelinin üretiminin durdurulması ile birlikte iPod efsanesini de noktalanmış oldu.

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre imal durdurulsa da iPod touch modelinin satışı sınırlı stoklarla sürdürülecek. 7. Cins iPod touch modelinin satışı Apple'ın ülkemizdeki online mağazasında da etkin olarak devam ediyor.

7. Tür iPod touch modeli 32, 128 ve 256 GB olmak üzere 3 öbür depolama seçeneğine sahip. 7. Tür iPod touch modelinin başlangıç fiyatı ise 3 bin 799 TL. 2022 yılında satıştan kalkması gereken Apple ürünleri listemizdeki diğer ürünlerin Beats Solo3 Wireless, Apple Watch Series 3 ve Intel işlemcili Mac ufak olduğunu da hatırlatalım.

Önümüzdeki aylarda bu ürünlerin üretiminin durdurulması da sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/11/apple-20-yilin-ardindan-ipod-ailesinin-uretimini-durdurdu