Apple bugün yayınladığı bir bildiri ile App Store'daki 2020'nin en iyi 15 uygulamasını açıkladı. Apple, bilhassa pandemi döneminde hayatı daha da kolaylaştıran, kullanıcıların sağlığına katkıda yer alan ve insanların bağlantıda kalmasını sağlayan uygulamaları tercih etti. 

Seçilen uygulamalara baktığımızda bazılarının en çok indirilen uygulamalar arasında da yer aldığını görüyoruz. Her bir aygıt için farklı bir uygulamayı, "yılın uygulaması" duyuru eden Apple, oyunlara da öbür bir kategoride yer veriyor. Apple'a kadar 2020'nin en iyi başvuru ve oyunlarını sizlerle paylaşıyoruz. 

2020'nin en iyi uygulamaları

Yılın iPhone uygulaması:Wakeout! 

Andres Canella tarafından geliştirilen Wakeout!, kullanıcıların evde basit egzersizler yapmasını sağlıyor. 

Yılın iPad uygulaması:Zoom 

Bununla Beraber App Store'da yılın en çok indirilen uygulaması olan Zoom, Apple'ın de en iyiler listesinde yerini aldı. Nisan ayında 300 milyon kullanıcıya ulana başvuru formu, karantina döneminde insanların sosyalliğe en yakın deneyimi yaşamasını sağladı. 

Yılın Mac Uygulaması: Fantastical

Flexibits ekibi kadar üretilen Fantastical, günlük rutinler oluşturmanızı sağlıyor. 

Yılın Apple TV uygulaması: Disney+

2019'un Kasım ayında yayınlanan Disney+, aynı zamanda App Store'un en fazla indirilen uygulamaları arasında 4. sırada yer aldı. Karantina döneminde insanların içerik tüketimi çoğaltma gösterirken, Disney+ ailelerin kurtarıcılarından biri olmuştu. 

Yılın Apple Watch uygulaması: Endel

Sirkadyen ritminize kadar kişiselleştirilmiş ses ortamları yaratan Endel, daha iyi odaklanmanızı ve kolayca uyumanızı sağlıyor. Özellikle TimeFlies etkinliğinde Apple Watch'a uyku özellikleri eklendiğini düşünürsek, Endel'in listeye girmemesi şaşılacak olurdu.

2020'nin en iyi oyunları 

Yılın iPhone oyunu: Genshin Impact

 miHoYo tarafından üretilen Genshin Impact, kullanıcıları farklı bir gerçekliğe taşıyor 

Yılın iPad Oyunu: Legends of Runeterra

Riot Games göre geliştirilen “Legends of Runeterra,” League of Legends'in kart oyunu. Karantinada masa üstü kart oyunlarından uzaktan kalan geekler için birebir.

Yılın Mac oyunu: Disco Elysium

ZA/UM ekibinin ürettiği Disco Elysium, sıra dışı bir rol yapma (rol-playing) oyunu. 

Yılın Apple TV Oyunu: Dandara Trials of Fear

Long Hat House'un geliştirdiği oyunda, distopik bir evrene adım atıyorsunuz. Hayatın gerçeklerine kısa bir ara vererek, dünyayı her yerde şekillendirmeye hazırsanız, bu oyun bütün size kadar. 

Apple Arcade Game of the Year Sneaky Sasquatch 

RAC7'ın geliştirdiği oyun, karantina döneminde diğer bir dünyaya kaçmak isteyenlerin favorisi olabilecek nitelikte. Sasquatch'in (koca bacak) rutin hayatında kendinizi kaybetmek işten bile yok.

2020'nin en fazla indirilen ücretsiz uygulamaları

ZOOM Cloud Meeting TikTok Disney+ YouTube Instagram  Facebook Snapchat Messenger Gmail -  Cash App Amazon Shopping Netflix Google Maps DoorDash Spotify Widgetsmith WhatsApp Messenger Venmo Google Google Meet Kaynak: webrazzi.com