Google'ın ekonomideki değişkenlik nedeniyle 2023'e değin işe alımları yavaşlattığı haberini geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Şu Anda benzer bir saldırı de bir öteki teknoloji devi Apple'dan geliyor. Bloomberg'ün haberine kadar Apple, 2023'te işe alımları yavaşlatmayı planlıyor.

Paylaşılan bilgilere kadar Apple'ın bu kararının, şirket içindeki her ekibi etkilemeyeceği belirtiliyor. Ama, şirketteki bir takım gruplara gelecek yıl yeni çalışanlar eklenmeyecek. Apple'ın 2023'te işe alım ve harcamaları yavaşlatacağı planları, bilhassa Covid-19 salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı ve yüksek enflasyonun düşük alıcı harcamaları ve durgunlukla ilgili endişeleri tetiklediği belirsiz zamanların ortasında geliyor.

Aynı habere kadar Apple, hem uzun süredir söylentileri dolaşan karma gerçeklik kulaklığını 2023'te piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak şirketin konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını belirtmekte de üstünlük var. 

İşe alım hızını yavaşlatan tek şirket Apple değil. Daha önce de söylediğimiz gibi Google da yılın geri kalanında işe alımları azaltıyor. Google CEO'su Sundar Pichai, ekonomideki belirsizliğin kendilerini böyle bir önlem almaya gittiğini söylüyor. Meta ve Uber de işe alımları yavaşlatan öteki teknoloji devlerinden. görünen o ki, derhal bir devlete ait izah etme gelmese de Apple da öteki teknoloji devlerine katılıyor. 

İşe alımların yavaşlatılmasının yanı sıra teknoloji sektöründe işten çıkarmalar da devam ediyor. Vimeo CEO'su Anjali Sud, bugün, şirketin halihazırda işe alımları yavaşlatmış olmasına rağmen, çalışanlarının yüzde 6'sını işten çıkaracağını duyurdu. Tesla, Substack, Netflix ve Twitter gibi şirketler de son zamanlarda işten çıkarmalar yapmak zorunda kaldı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/07/19/apple-2023-te-ise-alimlari-yavaslatmak-istiyor