Apple’ın AirTag’leri, Avustralya’daki büyük perakendeci Officeworks göre raflardan kaldırıldı. Ülkede 30 Nisan’da satışa sunulan ürünlerin neden rafa kaldırıldığının sebebi açıklanmadı.

Officeworks yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Apple AirTag serisi geçici olarak Officeworks’deri satın alınamayacak.

Mahsul, birkaç yıldır düğme pillerle ilgili daha fazla güvenlik önlemi ve farkındalık için aktif olarak kampanya yürüten Avustralya rekabet ve Tüketici Komisyonu’ndan (ACCC) tasdik sağlayana dek Officeworks tarafından stoklanmayacaktır. Officeworks, ortada herhangi bir soru işareti bırakmamak adında Apple ile çalışmaya devam ediyor.”

Reddit’de paylaşılan gönderide: “AirTag satın olmak için mağazaya gittim. Kasadaki personel, sistemlerinde stoklarında bir tedarik olduğunu görebiliyordu. Hatta bir personel geçtiğimiz günlerde onlardan sattığını dile getirdi.

Gerisinde birisi ofisten altında indi ve düğme pilin bir çocuk kadar ne dek basit çıkarılabileceğine dair emniyet endişeleri nedeniyle AirTag’lerin geri çağrıldığını söyledi.” ifadelerine yer verildi.

Apple AirTag, Apple’ın çevrimiçi mağazası da dahil olmak üzere çoğu Avustralya’daki mağazada satın alınabiliyor. Fakat satmak yapan mağazalar ürünün düğme piliyle ilgili bir uyarı mesajı görüntüleyerek, pillerin yutulması halinde çocuklara zararlı olduğunu belirtiyorlar.

AirTag teknik özellikleri

Takip çipi: UWC özellikli Apple U1

Bağlantılar: Bluetooth LE, NFC

Sensörler: İvmeölçer

Batarya: Standart batarya (1 yıllık ömür)

Ekstra özellikler: IP67 su geçirmezlik, kişiselleştirme, Siri desteği, sesli uyarı

AirTag Türkiye fiyatı

Apple lansmanında açıklanan AirTag fiyatı ise 29 dolar oldu. Bu yeni Apple Cuma günü itibariyle satışa çıkacak. Apple, AirTag dörtlü paket fiyatı ise 99 dolar oldu. Apple Store Türkiye‘de, AirTag Türkiye fiyatı da açıkladı.

Buna kadar tekli paket 299 TL4’lü Paket ise 999 TL fiyata sahip. Takip cihazı bununla birlikte pahalı anahtarlık aksesuarlarına sahip

AirTag tanıtıldı! İşte özellikleri ve Türkiye fiyatı

Apple, Spring Loaded lansmanında uzun süredir beklenen AirTags peşine düşüp takip cihazını tanıttı. Merakla beklenen AirTag özellikleri ve Türkiye fiyatı da belirlenmiş oldu.

Kategori Haberler