Geçtiğimiz günlerde Apple çalışanlarının eylül ayından sonra hibrit çalışma modeline geçeceği haberini sizlerle paylaşmıştık. Bahsi geçen habere tarafından Tim Cook, Apple çalışanlarına bir e-posta göndermiş ve konferans görüşmelerinin çalışanlar arasındaki mesafeyi azalattığını fakat bir takım şeylerin yerinin doldurulamayacağını söylemişti. Apple CEO'su, birçok çalışanın çarşamba ve cuma günleri uzakta çalışabileceğini; pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise gelmelerinin isteneceğini açıklamış ve yüz yüze çalışması gereken ekiplerin ise haftada dört ila beş gün ofise geri döneceklerinin altını çizmişti.

Oysa The Verge'ün haberine göre Apple çalışanları bu konuda Tim Cook'a itiraz etti ve ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. 

"Meslektaşlarımız aralarında gelişen bir endişeyi iletme fırsatını kullanmak istiyoruz” biçiminde başlayan yazıda Apple'ın elastik alıştırma politikasının ve bunun etrafındaki iletişimin, bir takım çalışanları şimdiden istifa etmeye zorladığı; esnekliğin getirdiği kapsayıcılık olmadan, birçok çalışanın ya aileleri ve elinden gelenin en iyisini gerçekleştirmek için yetkilendirilmiş olmak veya Apple'ın bir parçası olmak arasında tercih yapmak zorunda kaldığı ifadeleri yer aldı. 

Çalışanlar hem uzakta çalışmayla ilgili irtibat konusunda, yalnızca duyulmadıklarını yok, ara sıra etkin olarak görmezden geldiklerini de söylediler. Açıklamada yönetim ekibinin uzak/konum açısından esnek çalışma hakkında nasıl düşündüğü ile Apple çalışanlarının birçoğunun yaşanmış deneyimleri arasında bir kopukluk varmış gibi geldiği ifadesi yer aldı. 

dosdoğru Tim Cook'a gönderilen bu yazının temeli, 2 bin 800 Apple çalışanının kurduğu bir Slack grubunda atıldı. İçeriğin yazılmasında 80 çalışan ödev aldı. Çalışanlar, uzakta çalışma konusunda transparan ve net bir eylem planı talep ettiğini dile getirdi.

Apple'dan konuyla ilgili bir yorum henüz gelmedi. Tim Cook'un bu yazıya nasıl bir yanıt vereceği ise çoktan merak konusu oldu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/07/apple-calisanlari-eylul-ayinda-ofise-donmeye-karsi-cikiyor