Takriben 3 yıl önce hayatımıza giren pandemi, meslek dünyasını büyük oranda değiştirdi. Büyük firmalar, pandeminin etkilerinin geçmesi ile birlikte eski alışkanlıklarına dönüş yapıyor. Apple'ın, pandemi ile birlikte fiziki etkinliklerini sonlandırarak online etkinliklere geçiş yaptığını sizlere aktarmıştık. 

Uzun zamandır yalnızca önceden kaydedilmiş online faaliyetler düzenleyen Apple, son iki etkinliğinde ise fiziksel konuklara izin verdi. Apple ile ilgili yaptığı dürüst tahminler ile bilinen Bloomberg'ten Mark Gurman kadar aktarılan bilgilere tarafından Apple, çalışanları için fiziki bir etkinlik düzenleyecek.

Gurman'ın aktardığı bilgilere kadar Apple, pandemi öncesinde düzenlediği etkinliklere aynı bir faaliyet ile karşımıza çıkacak. WWDC'nin yapay zeka odaklı hali olması beklenen AI Summit isimli faaliyet, sadece Apple çalışanlarına özel olacak ve somut katılım ile gerçekleşecek.

Etkinliğe bedenen katılamayacak Apple çalışanları için etkinliğin canlı yayınlanacağını da ekleyelim. Gurman tarafından paylaşılan bilgilere kadar AI Summit, Apple Park içinde bulunan Steve Jobs Theater'da gerçekleşecek. Bu ay içinde gerçekleşecek olan AI Summit etkinliği, adından da anlaşılabileceği üzere odağına yapay akıl teknolojilerini alıyor.

Apple'ın bugünlerde yapay zeka odağında bir etkinlik düzenlemesinin tesadüf olmadığını da ekleyelim. Andırmak icabında suni akıl teknolojileri, bilhassa ChatGPT ile oldukça büyük bir popülerliğe ulaştı. AI Summit ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Andırmak icabında Apple, kısa zaman önce pandemi ile ilgili politikalarında değişikliğe de gitmişti. Çalışanlarının ofislere dönmesini isteyen Apple, pandemi politikalarını gevşeterek Covid-19 testi şartını kaldırmıştı. Bu değişim ve bedenen düzenlenecek olan AI Summit, Apple'ın pandemi öncesindeki etkinliklerine dönüşündeki birincil sinyaller olabilir. Haziran ayında gerçekleşmesi beklenen WWDC 2023'ün, eski faaliyetler gibi ayrıntılarıyla fiziksel olarak gerçekleşmesi sürpriz olmayacaktır. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/07/apple-calisanlari-icin-ai-summit-etkinligi-duzenleyecek