Kıtlıkların ne vakit biteceğini tahmin etmenin fazla baskı olacağını vurgulayan Tim Cook, analistlere verdiği demeçte talep yok, talep yönlü olmayı beklediklerinin altını çizdi.

Cook “Eksikler başta iPad ve Mac‘i etkiliyor. Talebimizi iyi yöneticilik ediyoruz fakat ben diğerlerinin ne yaptığını bilmiyorum. Elimizden gelen en iyisini yapacağız, size söyleyebilieceğim bu” ifadelerini kullandı.

Çip üretme tesisleri yaklaşık olarak tam kapasitede çalışmasına karşın, yüksek maaliyetler nedeniyle çoğalan talebi karşılamakta gecikiyor. Quilter Cheviot‘un sermaye payı araştırma analisti Ben Barringer, BBC’ye verdiği demeçte üreticiler ve işletmelerin çözmeye çalıştığı sanki iletkenlerdeki kıtlığın kökeni olarak 2018’deki ABD-Çin ticaret savaşını göstermişti.

öte taraftan çip kıtlığının ne vakit çözüleceğiyle ilgili diğer kederli talimat da gelmeye devam ediyor. Zira öncelikle Apple, Qualcomm ve AMD gibi büyük teknoloji şirketleri için arz karşılayan TSMC, piyasalardaki sorunun 2022’de de devam edeceğini, çözümün ise en erken 2023‘te sağlanacağını açıklamıştı. Bir başka tedarikçi Foxconn da TSMC‘ye benzer ifadeler kullandı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-ceosu-tim-cooktan-cip-kitligi-uyarisi
Yorumlar