Apple ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Gelen bilgilere kadar, şu sıralar özellikle yeni iPhone ve AirPods sızıntılarıyla gündemde olan şirket, bir yanlamasına da ayrı projeler üstünde çalışıyor. ABD’li teknoloji devi, Pro XDR Display‘i gölgede bırakacak bir monitör geliştiriyor.

9to5Mac kadar ortaya atılan bir sözde Apple, içinde kendi işlemcisi yer alan harici monitör geliştiriyor. Şirket bu hamlesiyle, e-GPU ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. İşte ayrıntılar…

5 yıllık Apple telefonu, fotoğraf ödüllerine damgasını vurdu

Apple, A13 işlemcili bir ekran geliştiriyor

Apple epeyce hareketli günler geçiriyor. Eylül ayında yeni iPhone serisi ve AirPods 3‘ü tanıtmaya hazırlanan şirketin, bir yandan da monitör geliştirdiği ortaya çıktı. Pro XDR Display‘i tanıttığı günden bu yandan sessizliğini koruyan ABD’li teknoloji devi, monitör kullanımını kökten değiştirmeyi hedefliyor. A13 işlemciye sahip yeni tür ekranlar geliyor.

Apple

Apple‘ın buradaki amacı ise Mac‘lerin tüm kaynaklarını kullanmadan yüksek çözünürlüklü grafikler arzetmek. Keza şirketin ekran ve laptop işlemcilerinin gücünü birleştirerek, grafik performansı çoğaltmak istediği biliniyor. Böylelikle e-GPU ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Fiilen bu Apple’ın özel bir ekran üstünde yaptığı ilk egzersiz değil.

Şirketin farklı alanlara yönlendirilmiş özelliklere sahip monitörüyle ilgili ilk çalışmaları 2016 yılında başlamıştı. Ancak ortaya konuşulduğu gibi bir mahsul bir türlü çıkmadı. Laf konusu monitörün şu lahza için özellikleri bilinmiyor. Oysa iPhone 11 ile ilk kez tanıtılan , iPhone 11 ile ilk kez tanıtılan A13‘ün değişmiş ve gelişmiş bir versiyonu olması bekleniyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/appledan-ekran-karti-ihtiyacini-ortadan-kaldiran-monitor-geliyor