Dilekçe Takip Şeffaflığı, kullanıcıların gizliliğine önem veren bir özellik. Ancak bu özelliği etkisiz ülkü getirmeye çalışan bir takım geliştiriciler, kullanıcılara takip izni vermeleri karşılığında 100 dolarlık hediye çeki gibi özel teklifler sunmaya başladı.

Bu hücum, kullanıcılar kadar ”sus payı” olarak yorumlanırken, Apple kısa süre içerisinde durumu tespit ederek geliştiricilere açık bir mesaj yolladı. Apple, ”Tatbik Peşine Düşüp Takip Şeffaflığı” özelliğini etkisiz hale getirecek hiçbir hamleye izin vermeyeceklerini belirtti. aynı zamanda peşine düşüp takip izni vermeyen kullanıcıların, ilgili uygulamayı kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Apple, bazı geliştiricilerin takip izni karşılığında 100 dolarlık sus payı öneri ettiğini tespit etti.

Bu özellik, en çok Facebook gibi kullanıcıların alaka alanlarına göre reklam bildiren uygulamaların önünü kesecek. Eğer peşine düşüp takip izni verilmezse, bu uygulamalar kullanıcıları hareketlerini takip ederek alaka alanlarına göre reklamlar gösteremeyecek.

öte yandan Apple’ın yazılımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, yaptığı açıklamada ” Apple’ın, her dilekçe geliştiricisinin Apple tarafından belirlenen şartları net bir şekilde anladığından emin almak istediğini ve ayrıca geliştiricilere nedenlerini tanımlama şansı verdiğini söyledi. Geliştiriciler, kullanıcılarından uygulamalarda ve web sitelerinde etkinliklerini izlemelerini neden arzu etmek istediklerine dair reel bir niçin göstermeliler.” dedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/appledan-gelistiricilere-rusvet-uyarisi
Yorumlar