Kısa bir vakit sonradan çıkışını gerçekleştirecek iPhone 13 için Apple, siparişlere hız kesmeden devam ediyor. iPhone 14‘ün nasıl bir şekilde karşımıza çıkacağının konuşulduğu dönemde şirket, parça sağlayıcılarından olan TSMC‘ye iPhone 13 için dudak uçuklatan bir sipariş verdi.

Teknoloji devi Apple, yarı geçirgen tedarikçilerinden TSMC ile 100 milyondan fazla A15 Bionic çip siparişi için uzlaşma sağladı. Bu sayede şirket, yaklaşmakta olan iPhone 13 serisi için tedarik ve bileşenlerle ilgili oluşması olası sorunları şimdiden ortadan kaldırmak istiyor.

iPhone 14 Pro modelleri özel bir alaşımdan yapılacak

iPhone 13 için yüksek istek bekleniyor

Gelen iddialara göre Silikon Vadisi merkezli teknoloji devi, 2021 yılında iPhone serisi için yüksek istek görmeyi bekliyor. böylece de tedarikçilerden üretimi önceki nesil iPhone 12’lere kıyasla yüzde 20 artırmalarını istedi. Son söylentiler de 100 milyon adet yonga setinin TSMC’nin elinden çıkacağını gösteriyor.

iphone-13-icin-appledan-dudak-ucuklatan-siparis

öte yandan A15 Bionic yonga setlerinin sevkiyatları yalnızca yaklaşmakta olan iPhone 13 için olmayacak. Şirket hem gelecek ürünleri için en son yonga setinden fazladan bir seti stok olarak elinden tutacak. Elde tutulacak stok, bu yıl bitmiş tasarlanacak ve piyasaya sürülecek olan iPad Küçük 6’nin içinde karşımıza çıkabilir. Önceki raporlar, A15 Bionic’in bir sonraki iPhone SE’ye de baskı vereceğini iddia etmişti.

A15 Bionic çipe sahip öteki ürünlere karşın, yeni işlemcilerin birçok, yüksek talep görmesi beklenen telefon için ayrılacak. A15, A14’e benzer bir çekirdek konfigürasyonuna sahip olacak. öte taraftan yeni çip, TSMC’den yeni ve gelişmiş bir 5nm işlemciye sahip olacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/iphone-13-icin-appledan-dudak-ucuklatan-siparis