Apple, macOS Big Sur kullanıcılarına önemli bir davette bulundu. Şirket, işletim sistemini kullananlara Safari Teknoloji Önizlemesi yoluyla macOS Monterey beta programına katılmadan tarayıcının yeni tasarımını deneme etmeye ziyafet etti.

Apple, Safari’nin her yerde tasarımı ve her tarafta işlenmiş olan sekme düzenlemesi hakkında daha artı kullanıcının görüşünü elde etmek istiyor. Şirket bunun için de macOS Monterey’in geliştirici ve genel betalarındaki kullanıcılardan yararlandı. Fakat Apple acilen de deneme eden birey sayısını artırmanın peşinde.

macOS Big Sur 11.5.1 yayınlandı! İşte yenilikler

macOS Big Sur Safari 15 için yalnız değil

Apple’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Safari Teknoloji Önizleme sürümü, aynı zamanda tarayıcının bir sonraki beta sürümünü de barındırıyor. macOS Monterey beta sürümünde yeni Safari tanıtılmıştı. bununla birlikte aynı yeni özellikler macOS Big Sur ve macOS Catalina’ya da geldi.

macos-big-sur-kullanicilari-safari-15i-test-edebilecek - shiftdelete-net

9to5mac tarafından saptama edilen davetiyede Apple, “Size AppleSeed programına katılmanız ve Big Sur ile Catalina için Safari 15‘i şekillendirilmesinde yer edinmek maksadıyla bir davetiye gönderiyoruz. Iştirakçi olarak, yayın öncesinde yazılımı test edecek ve geri bildirimde bulunacaksınız” ifadeleri kullanıldı.

Apple, daha önce benzer bir test sürecine gitmişti. Şirket 2019 yılında kullanıcılarından o sırada çıkacak olan watchOS 6‘yı deneme etmelerini istemişti. öte taraftan Apple, genel betadan iki temel açıdan ayrı olan AppleSeed programını da kullandı.

AppleSeed programı başvurmayı yok, seçilmeyi gerektiriyor. Apple burada ağırlama etmek için nasıl şartlar aradığını açıklamıyor. öte taraftan davetlilere özellikler afişe etmemeleri için uzlaşma imzalatılıyor. Oysa herhangi bir kullanıcının Safari Teknoloji Önizleme’sini yüklemeyi seçebileceği göz önünde bulundurulduğunda, Apple’ın bu konuda ısrar edilp etmeyeceği emin değil.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/macos-big-sur-kullanicilari-safari-15i-test-edebilecek-shiftdelete-net