Doğrusu bu bahis yeni yok. Daha önce de Apple şirketinin oyun konsolu geliştirdiğine dair birçok iddia ile karşılaşmıştık. Clien isimli internet sitesinden gelen bilgilere kadar Apple, taşınabilir Nintendo Switch yarı bir oyun konsolu üstünde ciddi evre kaydetti. Şirketin bu proje, portatif hibrit konsol olarak adlandırılıyor.

Oyun konsolu ile ilgili en uyarı çeken detay ise işlemci oldu. Gelen bilgilere göre Apple, A ve M işlemcilerinin tersine oyunlarda daha iyi performans verecek yeni bir işlemci üzerinde çalışıyor. Ayrıca bu yonga setinin gelişmiş GPU performansı ve ışın izleme desteği bulunuyor. başkaca Apple ürünlerinde çok fazla karşılaşmadığımız oldukça kabiliyetli bir soğutucu yeni konsol ile gelebilir.

apple oyun konsolu

Apple, geliştirdiği konsolun yanı sıra gelecek oyunlar için de Ubisoft ile ciddi görüşme halinde. Ayrıca bunların Apple Arcade servisine özel oyunlar olma ihtimali de mevcut.

Şu lahza için ortaya çıkan ayrıntı bu değin. Daha önce de oyun konsolu ile ilgili ortaya meydana çıkan çoğu iddia ortaya çıkmıştı. Fakat bunların hiçbirisin gerçekleşmedi. bu nedenle Apple’dan gelecek devlete ait bir açıklamaya kadar, iddialara mesafeli yakınlaşmak gerekiyor.

Siz Apple’ın geliştirdiği iddia edilen yeni portatif oyun konsolu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizler ile paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/appledan-oyun-konsolu-geliyor-iddiasi-gundem-oldu
Yorumlar