Apple'ın artırılmış realite gözlüğü ile ilgili planlarını rafa kaldırdığını ve gözlüğün geliştirme sürecini ayrıntılarıyla durdurduğunu size aktarmıştık. Apple'ın artırılmış realite gözlüğünün geliştirme faaliyetlerinin durdurmasının başlıca nedeni ise teknik zorluklar olarak öne çıkmaktaydı. Şirket, karma hakikat gözlüğüne odaklanırken, bu kapsamda yeni özelliklerle karşımıza çıkmayı dikkatsizlik etmiyor. 

The Information'ın haberine kadar Apple, geliştiricilerin Siri ile konuşarak AR uygulaması üretmesini sağlayacak. Bu üretilen uygulamaların App Store kullanıcılarına buluşacak nitelikte olacağını da ekleyelim. 

Aslına bakarsanız Apple'ın bu kullanım geliştirme aracının ardındaki 2017 yılında satın aldığı Fabric Software'in teknolojisi yatıyor. Paylaşılan bilgilere tarafından, geliştirme arabulucu, kullanıcıların sanal hayvanlar taşıyan bir artırılmış gerçeklik uygulaması geliştirmesini sağlayabilir. Söz konusu başvuru geliştirilirken, geliştiricilerin hayvanı sıfırdan modellemesine, animasyonlarını programlamasına ve 3D alanda hareketini hesaplamasına gerek kalmaz. Böylece gerçek nesnelerin üstünde kolaylıkla hareket eden sanal hayvanların yer aldığı bir AR uygulaması hayata geçebilir. 

Geliştirme aracının Siri'nin yer almadığı bir versiyonunun da olacağı düşünülüyor. Araçta Siri'nin yer alması ise erişilebilirliğin yanı sıra kullanıcı deneyimini artırarak AR uygulamalarının çarçabuk yayına alınabilmesini amaçlıyor olabilir. 

Bu yeni araca ek olarak Apple'ın 3D modelleme için reel objelerin başlıkla taranmasını sağlayan yeni bir yol üzerinde çalıştığını belirtelim. Eğer Apple'ın çabaları sonuç verirse, kullanıcıların ve geliştiricilerin artırılmış realite dünyasına adım atması önemli seviyede kolaylaşacak. Bu da keza markalar hem de kullanıcılar için yeni satın alma ve ürün deneme yöntemlerinin yolunu açabilir.

Keza Apple'ın mahsul ailesine baktığımızda, artırılmış gerçeklik gözlüğüyle birlikte Fitness ve afiyet alanında da AR odaklı önemli şartların değişmesi olacağını söyleyebiliriz. Apple'ın AR fitness uygulamaları ayrıca Apple Watch gem de Fitness Plus servisiyle ilişkilenebilir.

Tüm bunları değerlendirdiğimizde yakın gelecekte kullanıcı deneyiminin aşamalı olarak AR katmanına taşınacağını anlatmak muhtemel. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/30/apple-gelistiricilerin-siri-ile-konusarak-ar-uygulamasi-uretmesini-saglayacak