2 farklı lokasyonda, 10'dan pozitif kişi ile hizmet veriyor

Erkan Ayan ve Levent Ayan tarafından 2018'de İstanbul'da kurulan Qukasoft, 2022 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark bölgesinde Ar-Ge ofisi ile de hizmet vermektedir. 2 öbür lokasyonda, +10 şahsiyet ekibiyle hizmet veren Qukasoft, Türkiye'nin öbür bölgelerinde bulunan 30 bayisiyle müşterilerine online desteğin yanı sıra yüz yüze de yardım sağlamaktadır. 

Qukasoft ile öne çıkan özellikler 

9 pazaryeri ile entegrasyon; Trendyol, Hepsiburada, N11, PttAVM, Çiçeksepeti, Modanisa, Farmazon, Pazarama, AllesGo ve Morhipo entegrasyonları ve yakın zamanda Amazon, Etsy ve ebay entegrasyonları faal etmeyi hedefliyor. Pazaryeri fiyat rekabet inceleme sistemi ile pazaryerlerinde, fiyat güncellemelerine lüzum kalmadan ürün fiyatları rakip satıcılara tarafından otomatik olarak belirlenir. Facebook, Instagram Shop, Google Ads, Tiktok, Pinti ve Akakçe platformları ile seri entegrasyon. Sipariş mutasyon takibi için gelişmiş trafik kaynağı, reklam bilgileri, oturum süreleri ve UTM raporlama. 30'dan artı ERP/Muhasebe yazılımlarıyla stok ve sipariş aktarımları için bütün entegrasyon. Terk edilmiş sepetler için e-posta ve SMS bildirimleri gönderilerek özel kampanyalar ve hediye çekleri sunulabilir. Siparişlerin otomatik kargolanması ve peşine düşüp takip süreçleri için 20'den pozitif kargo firmasıyla entegrasyon. 1.79'dan başlayan oranlarla hazır sanal pos, kapıda ödeme, mağazada ödeme ve tüm banka posları ile entegrasyon. B2B sistemi ile bayilere özel ürünler, fiyatlar ve kampanyalar oluşturulabilir. Bayilerin, siparişleri cari hesaplarıyla ödemeleri ve borçlanmaları sağlanabilir. bununla birlikte sipariş oluşturmadan da kredi kartı ile ödeme yapılabilir. Süratli Tahsilat ile bayilerin ve müşterilerin site üzerinden kredi kartı ile mahsul satın almadan tek adımda ödeme yapılabilmesi sağlanmaktadır. Hızlı Satmak(POS) ekranı ile barkod okuyucular kullanılarak bedensel mağazalarda kullanılabilecek bir arayüz sunulmaktadır. Müşterilerin ihtiyaçlarını en uygun olarak karşılayan 30'dan artı hazırlanmış konsept tema ile kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarır. E-ihracat için ülke ve dillere tarafından özel sayfalar oluşturabilir ve ayrı para birimlerinde mahsul satışı yapılabilir. 

2022 yılında 721 milyon TL ciro

Qukasoft bünyesindeki e-ticaret sitelerinin siparişleri çözümleme edilerek hazırlanan 2022 yılı raporlarına tarafından 3.476.922 adet ürün satışı ile 721.571.485 TL ciroya ulaşıldı. Toplamda 2.127.534 siparişle ortalama sepet tutarı 336 TL oldu. Satışların %64'ü kobilerin kendi e-ticaret sitelerinden gerçekleşirken pazaryerlerindeki satışların oranı %36 oldu.

Kobilerin e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin %71'i kredi kartı ile yapılırken %24'ü kapıda ödeme ve %5'i ise havale ve mağazada öde seçenekleriyle gerçekleşti.

Pazaryerlerindei gerçekleşen satışlarda en büyük paya sahip olan Trendyol'un oranı yüzde 47, Hepsiburada'nın yüzde 24 ve diğer pazaryeri platformlarının oranları ise toplamda yüzde 29 olarak belirlendi.

Siparişlerin teslimatında en fazla seçim edilen kargo firmaları Trendyol Express, MNG Kargo, Yurtiçi Kargo, Sürat Kargo ve Aras Kargo oldu.

Kredi kartı ile yapılan ödemelerde ise en çok seçim edilen sanal poslar, iyzico, Moka, EsnekPOS ve PayTR oldu.

2023 yılında yeni hedefler

2022 yılını aktif 1.000 herif sayısıyla geride bırakan Qukasoft, 2023 yılında yeni kampanyalar yaparak 3.000 müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Yeni yıla özel kampanyalar ile yıllık 1.900 TL ile 14.900 TL aralarında değişen paket fiyatlarıyla bütün ölçeklerdeki kobilere e-ticaret sitesi sahibi olma imkanı sunmaktadır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/12/e-ticarette-tum-surecleri-tek-panelde-sunan-altyapi-qukasoft