Bloomberg'ten Mark Gurman'ın haberine kadar Apple, uzun süredir beklenen karma realite gözlüğünü, haziran ayında gerçekleşecek Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) öncesinde piyasaya sürebilir. 3 bin dolar fiyat etiketine sahip olacağı kayıtlı gözlüğün, Apple'ın yeni xrOS işletim sistemini kullanarak hem sanal gerçeklik (VR) hem de artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri sunması bekleniyor.

Sıradan koşullar aşağı Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün bu ay içinde tanıtılması bekleniyordu. Oysa bu, şirketin aktardığı yok; Apple ile ilgili yaptığı içten tahminler ile belli ünlü tahlilci Ming-Chi Kuo kadar paylaşılan bir bilgiydi. böylece şimdiki tarihin de bir tahmin olduğunu unutmamak gerekiyor. Apple, geçtiğimiz kasım ayında karma hakikat gözlüğü için işe alımları hızlandırmıştı. Apple, ekiplerini büyüterek karma gerçeklik gözlüğünün geliştirme sürecini hızlandırmayı ve 2023 yılında gözlüğü kullanıma sunmayı hedefliyordu.

Bunun yanı sıra karma hakikat gözlüğünün ilginç bir özelliğini de hatırlatalım. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün gözlerinizle ödeme yapmanızı sağlayacağı da söylentiler arasında. Bu kapsamda kullanıcıların, iris tanıma teknolojisiyle platforma antre yapabileceği ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün, VR ile reel dünya arasındaki geçişi maddi bir kadranla sağlayacağı da iddia ediliyor.

Mark Gurman, Apple'ın, cihazını az sayıda yüksek profilli geliştiriciye gösterdiğini, bu nedenle onlar için üçüncü taraf uygulamaları oluşturmaya başlayabileceklerini söylüyor. Az Önce çözülmesi gereken çok sorun olduğunu gösteren Gurman, bunun Apple'ın diğer projelerini yavaşlattığını belirtiyor.

Apple'dan konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama veya bildiri ise hemen şimdi gelmedi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/09/apple-haziranda-gerceklesecek-wwdc-oncesi-karma-gerceklik-gozlugunu-piyasaya-surebilir