En fazla iş yapış şekillerimize tesir eden pandemi, geçici sandığımız uzak çalışmaların kalıcı hale dönüştürdü. Bu kapsamda birçok teknoloji devi de uzaktan çalışmaları ya iyice daimi ayla getirdi ya da hibrit modelde çalışmada karar kaldı. Apple da daima gündemimizde kalmayı başaran bu şirketlerden biri. 

Ofislere dönüş süresiz olarak ertelendi

Gerçekten Apple'ın 1 Şubat'ta hibrit modelde ofislere dönmeye karar verdiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Lakin Apple, bu geri dönüşü bir defa daha erteledi. Bloomberg'den Mark Gurman ve NBC News'den Zoë Schiffer'e tarafından Apple çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih süresiz olarak ertelendi. Şirketin CEO'su Tim Cook, çalışanlara bir e-posta yolladı ve işe dönüş tarihinin az önce belirlenmediğini söyledi. Mark Gurman, Apple'ın bütün çalışanlarına evden alıştırma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vereceğini de iddia etti ve Tim Cook'un e-postada bunu belirttiğini de söyledi.

Apple'ın ofise geri dönüşünün bir kere daha ertelenmesi olarak artan Covid-19 vakaları ve Omicron varyantının yayılma hızı gösterildi. Apple ayrıca büyüyen vakalar nedeniyle bu hafta üç perakende mağazasını kapattı. Salı günü de mağazalarında müşterilerin maske takmasını gerekli ışık halkası getirdi.

Daha önce neler olmuştu?

Apple'da bu süreçte neler olmuştu, şirket niçin işe dönüş konusunda bu denli gündemimizdeydi onları da hatırlatmakta menfaat var. 

Apple, çalışanlarının eylülden sonradan hibrit modelde çalışmaya dönmelerini istemiş; lakin Apple çalışanları ayaklanma etmiş ve hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etmişti. Çalışanlar, ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. Apple ise bunu umursamadı ve hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmaya devam etmişti.

Bunların gerisinde bazı çalışanların istifa ettiği, bazılarının da etmeyi düşündüğü bilgileri paylaşılmıştı. Diğer Taraftan son paylaşılanlara tarafından üstteki düzey yöneticilerden bazıları da şirketten ayrılmıştı. Şirketin uzaktan egzersiz konusundaki tavrına karşı hemen hemen 6 bin üyesi yer alan bir Slack kanalı oluşturulmuştu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/16/apple-her-calisana-1000-dolar-ikramiye-vererek-ofislerinin-yeniden-acilisini-erteledi