Apple'ın bulut depolama servisi olarak hizmet veren iCloud, uzun senelerdir fotoğraflarınızdan dosyalarınıza değin o kadar çok veriye bulut üstünden erişmenizi sağlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Apple'ın iCloud'un web sitesi için bir tasarım değişikliğine gideceği ve yeni tasarımı beta olarak sınırlı sayıda kullanıcıya açtığı ortaya çıkmıştı. 

Laf konusu tasarım değişikliğini gerçekleştiren Apple, iCloud'un web sitesini yeni tasarımı ile birlikte bütün kullanıcılarının beğenisine sundu. Hatırlatmak gerekirse iCloud'un web sitesi uzun yıllardır epeyce sade bir tasarım ile birlikte karşımızdaydı. 

Tasarım değişikliği ile birlikte çok daha modern bir görünüme kavuşan iCloud.com, özelleştirilebilir bir deneyim sunuyor. iCloud.com'a girdiğinizde kişisel bilgileriniz, Fotoğraflar, Yıllık, Drive, Notlar, Pages ve diğer uygulamalar widget sanki bir tasarım ile birlikte karşınıza çıkıyor.

Sayfanın daha alçak kısmında yer alan "Asıl Sayfayı Özelleştir" kısmından ise tasarımı kendi istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. Bu nitelik ile birlikte kutucukların (widget) yerlerini başkalaşmak, yeni kutucuk eklemek veya kutucukları en ince ayrıntısına kadar silmek olası. Yeni tasarımın bilhassa iPad modellerinin ana ekranlarında yer alan widget desteğine oldukça benzediğini de ekleyelim.

Sitenin sağ üstteki kısmında ise uygulamalar, yeni oluştur ve profil seçenekleri yer alıyor. Adından da anlaşılabileceği üzere uygulamalar kısmından iCloud içindeki tüm dilekçe ve servislere varmak muhtemel. Yeni Oluştur kısmından ise çabuk bir şekilde e-posta, not, yıllık etkinliği, anımsatıcı, Pages belgesi, Numbers hesap tablosu ya da Keynote sunumu meydana getirmek muhtemel.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/17/apple-icloud-com-un-tasarimini-yeniledi