2020 yılında düzenlenen WWDC'de iOS 14'ün yeni özelliği olarak duyurulan CarKey'den sizlere geçtiğimiz yıllarda  bahsetmiştik. Temelinde otomobiller için dijital bir anahtar olarak hizmet veren Apple CarKey özelliği, iPhone ya da Apple Watch'ınız ile otomobilinizi açmanıza olasılık sağlıyor.

Almanya merkezli otomobil üreticisi BMW meslek birliği ile kullanıma sunulan CarKey özelliği şu an için sadece kısıtlı sayıda model ile kullanılabiliyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman'a kadar ise bu koşul kısa vakit içinde dönüşmek üzere.

Konu ile ilgili yeni bilgiler paylaşan Gurman, Apple CarKey özelliğinin önümüzdeki aylarda manâlı bir otomobil markasının araçları için kullanıma sunulacağını belirtti. Gurman'a kadar CarKey özelliği önümüzdeki yaz aylarında Hyundai kadar kullanılacak.

Ortaya meydana çıkan bilgilere kadar Apple'ın CarKey özelliği, Hyundai'ın Genesis serisi otomobillerinde yer alan bir nitelik olacak. Genesis serisinin Hyundai'ın üst segment araba serisi olduğunu da hatırlatalım. Kısacası Hyundai, üst segment modellerinde Apple'ın CarKey özelliğini önümüzdeki yaz aylarında kullanıma sunacak.

Apple ve Hyundai'ın aralarının son zamanlarda böylece iyi durumda olmadığını da hatırlatalım. 2021 yılının ilk aylarda Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobilinin üretilmesi için görüşmelere başlayan Apple ve Hyundai arasındaki görüşmeler, Hyundai'ın görüşmeleri kamuoyuna duyurması ile birlikte sonlandırılmıştı.

Epeyce basit bir dilekçe şeklinde sahip olan Apple'ın CarKey özelliği, Cüzdan uygulaması ile entegre bir şekilde çalışıyor. iPhone'unuzu ya da Apple Watch'ınızı araba anahtarı olarak uygulamak için tek yapmanız gereken Apple'ın cüzdan uygulamasına otomobil anahtarınızı eklemek. Apple'ın CarKey özelliği ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/17/apple-in-carkey-ozelligi-hyundai-tarafindan-kullanilabilir