Apple'ın elektrikli sürücüsüz araba projesi ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde böylece çok kere sizlere aktarmıştık. Son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında ise Apple'ın elektrikli otonom vasıta projesindeki üstteki seviye yöneticilerden biri şirketten ayrılmıştı.

2020 yılında Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobilinin 2024 yılında yollarda olabileceği ile ilgili sızıntılar karşımıza çıkmıştı. Bugün Bloomberg tarafından aktarılan yeni bilgilere kadar ise Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili, başta 2026 yılında kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Bloomberg'ün şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre Apple, 2025 yılı için planlanan lansmanı 1 yıl erteleyerek 2026 yılına aldı. Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobilinin 120 bin doların üzerinde bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkması bekleniyordu.

Paylaşılan yeni rapora kadar ise Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobilinin fiyatı 100 bin doların aşağıda olacak. Bir diğer kayda değer bilgi ise otomobilin otonom sürüş özellikleri ile ilgili. Apple'ın elektrikli otomobilinin ilk etapta otonom sürüş özellikleri ile birlikte kullanıma sunulması beklenmiyor.  

Edindiğimiz bilgilere kadar otonom sürüş özellikleri ilerleyen dönemlerde otomobile eklenecek. Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili, gücünü tekrar Apple kadar geliştirilecek olan yeni bir çipten alacak. Şu lahza için otomobilin teknik özellikleri ile ilgili herhangi bir veri paylaşılmadı.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere tarafından Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesi, Apple Watch ve Sağlık uygulamasının müdürü konumunda bulunan Kevin Lynch göre yönetiliyor. Apple'ın otomobil çalışmaları ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/12/07/apple-in-elektrikli-surucusuz-otomobili-2026-yilinda-tanitilabilir