Apple CEO'su Tim Cook'un Apple'ın artırılmış ve karma gerçeklik çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu dün sizlere aktarmıştık. Bugün Apple ile ilgili yaptığı içten tahminler ile belli meşhur araştırmacı Ming-Chi Kuo kadar paylaşılan bilgilere göre ise Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü kısa süre içinde karşımıza çıkabilir.

Andırmak icabında WWDC'yi kaçıran Apple karma hakikat gözlüğünün, piyasaya sürülme tarihi ertelendiğini ve 2023 yılının ikinci yarısında tanıtılabileceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Kuo göre aktarılan yeni bilgilere kadar ise Apple'ın karma realite gözlüğü 2023 yılının Ocak ayında resmen tanıtılacak.

Apple'ın iki ayrı proje üstünde çalıştığını da hatırlatalım. Bu projelerden ilki önümüzdeki Ocak ayında tanıtılması beklenen karma realite gözlüğü. İkinci proje ise ilerleyen yıllarda tanıtılması beklenen ve odağına artırılmış realite teknolojisini alan diğer bir gözlük.

Herhangi bir bilgisayar ya da istasyona emrindeki olmadan tek başına çalışabilecek şekilde kullanıcılara sunulacak olan karma realite gözlüğünün 2 bin doların üstünde bir fiyat etiketine sahip olabileceğini de ekleyelim. Oyun, medya tüketimi ve irtibat odaklı olarak kullanılması beklenen Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün teknik detayları ile ilgili ise hemen şimdi net bir bilgi bulunmuyor. 

Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple'ın karma hakikat gözlüğünün sektörde bir devir yaratması bekleniyor. Apple'ın karma realite gözlüğünün başarılı olup olamayacağını ise süre gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/24/apple-in-karma-gerceklik-gozlugu-2023-yilinin-ocak-ayinda-tanitilabilir