Apple'ın Mac seviyesinde performansa sahip olacak karma realite gözlüğünün önümüzdeki yıl tanıtılacağını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı içten tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman, gözlüğün özellikleri ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Apple göre üretilecek olan karma hakikat gözlüğünün hem artırılmış ayrıca de sanal realite özellikleri sunması bekleniyor. Mark Gurman göre paylaşılan bilgilere göre Apple göre sunulacak olan karma hakikat gözlüğü karışık bir yapıya ve değiştirilebilir lenslere sahip olacak.

Bu sayede kullanıcılar gözlüğü kullanacakları alana tarafından lensleri değiştirerek daha başarılı bir tecrübe elde etmiş olacaklar. Gurman'a göre Apple'ın karma hakikat gözlüğü tıpatıp Apple Watch modelinin tanıtımı gibi büyük bir tanıtım ile gerçekleşecek.

Apple'ın genelde ürünlerini tanıttıktan kısa bir zaman sonradan satışa sunduğunu biliyoruz. Gurman kadar paylaşılan bilgilere karma gerçeklik gözlüğü için bu koşul geçerli olmayacak. Gerçekleşecek olan büyük tanıtımın peşinde karma realite gözlüğü için uzun bir bekleyiş olacak.

Gurman'a tarafından 2022 yılında tanıtılacak olan Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü 2023 yılında satışa sunulacak. 2 işlemci ve 4K çözünürlüğünde OLED bir ekran ile gelecek olan karma gerçeklik gözlüğünün fiyatının ise 3 bin dolar seviyelerinde olması bekleniyor. Apple'ın karma realite gözlüğü ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/30/apple-in-karma-gerceklik-gozlugu-degistirilebilir-lenslere-sahip-olacak