Apple'ın karma hakikat gözlüğünden çoğunlukla bahsetsek de cihazın tanıtılacağı zamana dair bilgiler aralıksız değişiyor. Son olarak birkaç ay önce şirketin, haziranda gerçekleşecek WWDC öncesi karma hakikat gözlüğünü piyasaya sürebileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Hemen ise Apple'a yakınlığı ile tanıdığımız Bloomberg yazarı Mark Gurman'a göre, tanıtım WWDC sırasında yapılacak. 

Gurman'ın paylaştığı bilgilere kadar, karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılma tarihi birçok kez geri çekildi. En son amaçlanan, bu gözlüğü başlangıçta baharda tanıtmaktı, fakat şu anda, WWDC'de yıl ardına kadar planlanan bir sürümden önce tanıtılacak. Şirketin lansmanı aralıksız ertelemesinin nedeni ise çözülmesi gereken teçhizat ve yazılım sorunları. 

Apple'ın "Reality Pro" olarak adlandırıldığı söylenen karma realite gözlüğünün, gelişmiş el izleme, konuştuğunuz kişiyi FaceTime üzerinden gerçekçi bir şekilde görüntüleme yeteneği gibi özelliklere sahip fazla zinde bir aygıt olması bekleniyor. Ancak bu teknolojinin yüksek bir maliyeti olacağı da paylaşılan bilgiler aralarında. Zira Apple'ın yeni karma hakikat gözlüğünün 3 bin dolar civarında olması bekleniyor. 

bu arada Apple, demin WWDC'nin tarihini de açıklamadı. Oysa Dünya Geliştiriciler Konferansı, bugüne kadar daima haziran ayında yapıldı. Yine aynı ayda yapılması kimse için sürpriz olmayacaktır. 

Apple'ın bu etkinlikte hem 15 inç ekrana sahip olacağı söylenene daha büyük bir MacBook Air, yeni Mac Pro ve iPhone güncellemeleri üstünde çalıştığı da paylaşılan bilgiler aralarında. Şirketin tanıtacağı yeni ürünlerinin neler olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/16/applein-karma-gerceklik-gozlugu-wwdcde-tanitilabilir