Apple'ın karma realite gözlüğü ile ilgili ortaya çıkan tüm detayları geçtiğimiz dönemlerde o kadar çok kez sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse gücünü realityOS'ten alması beklenen karma gerçeklik gözlüğü için Nisan ayında iki yeni patent de alınmıştı.

Bugün Bloomberg kadar aktarılan bilgilere kadar Apple'ın karma realite gözlüğü geçtiğimiz hafta şirketin idare heyeti üyelerinin beğenisine sunuldu. Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere tarafından Apple'ın karma realite gözlüğü üzerinde çalışan mühendislik ekibi, özellikle gözlüğün işletim sistemi olan realityOS'i geliştirebilmek için sıkı bir şekilde çalışıyor.

Daha önce ortaya meydana çıkan bilgiler, Apple'ın karma hakikat gözlüğünün 2023 yılında ya da 2022 yılının son çeyreğinde tanıtılabileceği yönündeydi. Karma gerçeklik gözlüğünün yönetim kurulu tarafından test edilmiş olması gözlüğün varsayım edilenden daha erken tanıtılabileceğine de bir dikkat çekici olabilir.

Apple WWDC 2022'nin 6 - 10 Haziran tarihleri aralarında online olarak gerçekleşeceğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. 6 Haziran karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılması için erken bir tarih gibi görünse de Apple bir sürpriz yaparak herkesi şaşırtabilir. 

Apple 2011 yılında Siri için de benzer bir yol izlemişti. 2011 yılında idare heyeti kadar test edilen Siri, gerçekleşen testin peşinde kısa bir zaman sonra ise tanıtılmıştı. Karma gerçeklik gözlüğünün tanıtımı için de benzer yol izlenebilir. 

Apple'ın iki ayrı proje üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Bu projelerden ilk bu yıl tanıtılması beklenen karma hakikat gözlüğü. İkinci proje ise önümüzdeki yıllarda tanıtılması beklenen ve odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini alan diğer bir gözlük. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/20/appleapple-in-karma-gerceklik-gozlugu-yonetim-kurulu-tarafindan-test-edildi