Apple Silicon işlemcilerin Mac tarafındaki ilk adımı olan Apple M1, türünün birincil örneği olmuştu. Şirketin ikinci cins işlemcisiyle planları bir süredir merak ediliyor. Apple’ın sonraki nesil Mac işlemcisi olacak olan Apple M1X işlemcisinin hangi cihazlarda bulunacağı bilgisi sızdırıldı.

Intel ekran kartının çıkış tarihi belirli oldu!

Apple, M1X işlemcisi ile neler planlıyor?

Apple’ın sonraki nesil işlemcisi ile ilgili oldukça az bilgiye sahibiz. WWDC 2021 etkinliğine kadar işlemcinin adından bile farkında olan değildik. Etkinlikte işlemci ile veri verilmemişti oysa YouTube’daki resmi bildiri videosunun etiketlerinde Apple M1X işlemcisi de bulunmaktaydı. Bu Nedenle Apple’ın sonraki tür işlemcisinin adı ortaya çıkmıştı.

MacBook

Bloomberg’deri Mark Gurman’a kadar Kasım 2021’de Apple Silicon için bir mutasyon gerçekleşecek. Analiste kadar Kasım ayında Apple M1X işlemcili MacBook Pro ve Mac ufak tanıtılacak. Bunun arkasında 2022 yılı içerisinde MacBook Air’in yenileneceğini ve yenilenen sürümün MagSafe desteğine sahip olacağını da bahis ediyor.

Çıktığı dönemde fiyatı ile gündem olan Mac Pro için de bir yenilenme laf konusu olacak. Ama Mac Pro, Gurman’a kadar Intel işlemciyle gelecek. Söylemine tarafından Kasım ayında tanıtılacak yeni Mac Pro, Intel Ice Lake Xeon W-3300 işlemcisine sahip olacak.

Mac Pro

Bir sonraki cins Apple Silicon işlemcili Mac Pro ise 20 çekirdekli ve 40 izlekli işlemciyle gelebilir. Üstelik tasarımda da büyük metamorfoz bekleniyor, söylenene göre önceki nesillerin yarısı boyutunda olacak.

Apple’ın kendi tasarımı işlemcileriyle yeni planları Kasım 2021’de tanıtılacak. O zamana kadar gelecek yeni sızıntıları sizlerle paylaşacağız.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-m1x-islemcisiyle-planlari-ortaya-cikti