Geçtiğimiz aylarda Apple ile ilgili yaptığı içten tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun ve Bloomberg'ten Mark Gurman'nın paylaştığı bilgilere göre Apple'ın karma realite gözlüğünü önümüzdeki sene tanıtabileceğini sizlere aktarmıştık.

Ming-Chi Kuo'nun bugün paylaştığı bilgilere tarafından ise Apple göre üretilecek olan artırılmış gerçeklik / karma hakikat gözlüğü 2022 yılının 4. çeyreğinde karşımıza çıkacak. Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bir diğer manâlı bilgi ise tanıtılacak olan gözlüğün performansı ile ilgili oldu.

Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere kadar Apple kadar geliştirilen karma gerçeklik gözlüğü M1 işlemcisi ile sunulan Mac modelleri ile benzer bir performans gösterecek. Hatırlatmak icabında Apple, M1 işlemcisinin performansı ile tüm teknoloji dünyasından övgüler almıştı. 

Ortaya çıkan bilgilere tarafından karma hakikat gözlüğü bir üstteki seviye bir de giriş seviyesi olmak üzere 2 işlemciye sahip olacak. Giriş seviyesi işlemcinin yalnızca dağıtılmış sensörlerden gelen verileri kontrol etmesi hedefleniyor. Gözlüğün ekranı ise Sony göre üretilecek.

Bu ekranın OLED bir panele ve 4K çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Kuo'ya göre Apple'ın gözlüğü kablosuz olarak sunduğu operasyon gücü ve dilekçe desteği ile birlikte rakiplerinin bir adıma önüne geçecek. Apple'ın artırılmış / karma realite gözlüğü ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/26/applein-mac-seviyesinde-performansa-sahip-olacak-ar-gozlugu-onumuzdeki-yil-tanitilacak