Geçtiğimiz hafta Meta'nın ofislere dönebilmek için çalışanlarının üç doz aşı yaptırmasını şart koştuğu haberini sizlerle paylaşmıştık. Buna kadar Meta, çalışanlarının "güçlendirici doz", yani üçüncü doz aşıyı da yaptırmalarını zorunlu kılıyor ve üçüncü doz aşının yapıldığına dair kanıt istiyordu. Benzer bir hamle derhal de Apple'dan geldi. 

The Verge'ün ortaya çıkardığı bilgilere kadar Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair delil isteyeceğini duyurdu. Paylaşılan bilgilere tarafından bir çalışanın aşı sırası geldiğinde aşı elde etmek için dört haftası olacak. Aşı olmayan çalışanların, 15 Şubat'tan itibaren bir perakende mağazasına, müşterek mağazaya veya Apple ofisine girmek için sıkça testlere girmeleri gerekecek.

Apple, aşılanmamış çalışanların ya da az önce aşı kanıtı sunmamış olanların 24 Ocak'tan itibaren iş yerine girmeden önce negatif Covid-19 testi ibraz etmesi gerekecek. Ancak deneme zorunluluğunun, yalnızca mağazalar için mi yahut hem kurumsal hem de mağaza çalışanları için mi olduğu hemen şimdi emin değil.

Apple geçtiğimiz yıl, aşısız kurumsal çalışanların ofise girmeden önce jurnal testler yapmasını istemiş ve aşısız perakende çalışanlarına da haftada iki defa testi gerekli kılmıştı. Şirket keza aşılı çalışanlarının haftada bir kere deneme yaptırmalarını istemiş, ilerleyen dönemde bu testlerin sıklığı azalmıştı.

Bütün bunların yanı sıra Apple'ın ofislere resmen ne zaman döneceği de merak konusu olmaya devam ediyor. Zira son olarak sizlerle aralık ayında paylaştığımız habere tarafından Apple, çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih, süresiz olarak ertelemişti. Apple'ın bütün çalışanlarına evden egzersiz ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vereceği bahis edilmişti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/17/apple-in-ofise-giris-oncesi