iPhone, AirPods, MacBook, iPad, Apple Watch ve Apple TV gibi teçhizat ürünleri ile ön plana meydana çıkan Apple'ın 2 milyar faal cihaz sayısını aştığını gün içinde sizlere aktarmıştık. Sadece donanım ürünleri geliştirmeyen Apple, uzun yıllardır sunduğu servisler ile birlikte de önemli bir kazanç elde ediyor.

Yılın ilk parasal çeyrek sonuçları ile birlikte açıklamalarda bulunan Apple, toplamda 935 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu duyurdu. Yalnızca bir çeyrek önce 900 milyon ücretli aboneye sahip olan Apple, 3 ay içinde 35 milyon ücretli abone kazandı. 1 yıllık süreye baktığımızda ise Apple'ın 2022 içinde toplamda 150 milyon ücretli abone kazandığını görüyoruz.

Hatırlatmak gerekirse Apple'ın sunduğu servisler arasında iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+, Apple One ve Apple Pay yer alıyor. Apple kadar yapılan açıklamalara kadar şirketin servisleri, yılın ilk mali çeyreğinde toplamda 20,8 milyar dolar gelir elde etti.

Bir önceki yılın benzer dönemine baktığımızda servislerin toplamda 19,5 milyar dolar gelir elde ettiğini görüyoruz. Kısacası Apple'ın servis gelirleri, bir sene içinde takriben yüzde 6 oranında yükselme yaşadı. Apple'ın paylaştığı bir öteki bilgi ise App Store abonelikleri ile ilgili oldu.

Aktarılan verilere göre App Store aboneliklerinde bir önceki yılın aynı döneminde oranla çift haneli çoğaltma gerçekleşti. Apple'ın en önemli servisleri aralarında bulunan Apple Music'in kataloğunda kayda değer bir yükselme da yaşandı. Apple'ın paylaştığı verilere kadar Apple Music platformunda 100 milyonu aşkın şarkı yer alıyor. Apple Music'in rakibi konumunda bulunan Spotify da geçtiğimiz günlerde ücretli abone sayısını açıkladı. Spotify göre aktarılan bilgilere kadar platformun 205 milyon ücretli abonesi bulunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/03/apple-in-ucretli-abone-sayisi-935-milyona-ulasti