Henüz tanıtılmayan ürünler ile ilgili ortaya meydana çıkan sızıntılar, şüphesiz ki donanım ürünleri üreten firmaların yaşadığı en büyük sorunlardan. Bu sorunu en çok yaşayan firmalarından başında ise Apple yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse her yıl yeni iPhone modellerinin tanıtılmasından önce böylece fazla kaynaktan bu modeller ile ilgili sızıntılar paylaşılıyor.

Vice'ın haberine tarafından Apple, bir Çin vatandaşına sızdırılmış ya da çalınmış iPhone prototiplerini sosyal medyada paylaşmasını durdurması için mektup yolladı. Apple kadar gönderilen mektupta bu kişinin kaynaklarının açıklanması da istek edildi.

Andırmak icabında Apple'ın ve diğer büyük teknoloji markalarının üretimlerinin Çin'de olması sebebiyle bu tarz akıntı haberlerinin de kaynağı genelde Çin oluyor.

Mektubun gönderilmesinin ana nedeni ise önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan iPhone modelleri ile ilgili yapılan sızıntıların tasarım ölçüleri anlamında en ince ayrıntısına kadar dürüst olmaması. Bu koşul iPhone için kılıf üretecek olan firmaların yanlış boyutlarda kılıf üretmelerine neden oluyor

Prototipler ve satışa çıkacak mahsul aralarında o kadar çok tasarım değişikliği yaşanabiliyor. böylece prototiplere tarafından imal yapan firmalar kadar üretilen kılıfların satışa çıkacak olan modele uymaması sürpriz olmayacaktır. Bu durumun önüne geçmek isteyen Apple, şirketlerin prototip tasarımlarına güvenmeleri durumunda uygun olmayan iPhone aksesuarları üretebilecekleri konusunda şirketleri de uyardı.

iPhone aksesuarlarının büyükçe bir pazar haline geldiğini de ekleyelim. 2019 yılında paylaşılan verilere kadar iPhone aksesuarları 19,9 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. 2026 yılına dek bu pazarın 27,4 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması da bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/30/apple-iphone-ile-ilgili-sizintilari-durdurmasi-icin-bir-cin-vatandasina-mektup-gonderdi