Geliştiriciler ile yaşadığı sorunlar nedeniyle App Store özelinde böylece çok değişikliğe giden Apple, bugün yeni ve önemli bir değiştirme ile karşımıza çıktı. Bildiğiniz gibi iOS ve iPadOS uygulamalarına App Store içinde açıklama ve değerlendirme yapılabiliyor.

Ama Apple kadar üretilen birinci parti iOS ve iPadOS uygulamalarına geçtiğimiz aya dek yorum ve değerleme yapılamıyordu. Geçtiğimiz ay bu durumu başkalaşmak için manâlı bir adım atan Apple, kendi geliştirdiği E-posta, Müzik, News, Stocks ve Hesap Makinesi uygulamaları için de yorum ve değerleme yapılmasına ihtimal tanımıştı.

Bugün ise geçen ay attığı adımı bir sonraki seviyeye içeren Apple, Telefon, Kişiler, Fotoğraflar, Mesajlar, Safari, Saat, Kamera, Apple Sağlık Durumu ve Dünya Saati gibi pek çok kayda değer uygulamasını da açıklama ve değerlendirme yapılabilecek uygulamalar arasına ekledi. 

Gerçekleşen değişik ile birlikte bundan böyle bu uygulamaların App Store içindeki sayfalarına girdiğimizde puan ve yorumlarını da görebiliyoruz. Bu adımın üçüncü parti uygulamalar ve Apple uygulamaları arasındaki rekabet açısından oldukça kayda değer olduğunu da belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/28/apple-kendi-ios-ve-ipados-uygulamalarini-yorum-ve-degerlendirmeye-acti