10. yılını kutlamaya hazırlanan Lightning portunun yolun sonuna gelmiş olabileceğini geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı dürüst tahminler ile tanınan meşhur tahlilci Ming-Chi Kuo, Lightning portunun geleceği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Ming-Chi Kuo kadar paylaşılan bilgilere kadar Apple, önümüzdeki yıl Lightning portunu kullanmayı bırakacak ve Type-C'ye geçiş yapacak. Kuo'nun paylaştığı bilgiler dürüst çıkarsa 2023 yılında tanıtılması beklenen iPhone 15 ailesi Type-C ile birlikte gelebilir.

Type-C'ye geçiş ile birlikte iPhone modellerinde çabuk şarj teknolojisinin ve data transferinin de gelişmesi bekleniyor. Hatırlatmak gerekirse iPhone modellerinin Type-C kullanabileceği ile ilgili iddiaların karşımıza çıkması ise MacBook ve iPad modellerinin Type-C temas noktasını kullanmaya başlaması ile birlikte gerçekleşti.

MacBook ve iPad modelleri Type-C kullansa da iPhone ve AirPods modelleri halen Lightning bağlantı noktasını kullanıyor. iPhone modellerinin Type-C'ye geçmesi ile birlikte Apple ekosisteminde bulunan tüm modeller tekrardan aynı temas noktasını kullanmaya başlayacak.

2012 yılının Eylül ayında düzenlenen bir Apple etkinliğinde karşımıza meydana çıkan Lightning bağlantı noktası, takriben 10 yıldır iPhone ve Apple ekosisteminin en manâlı parçalarından biri haline geldi. Apple'ın Type-C'ye geçiş süreci ile ilgili bütün detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/11/apple-onumuzdeki-yil-lightning-portunu-kullanmayi-birakabilir