Apple Pay, Iphone 6, Iphone 6s ve Apple Watch sahipleri için geliştirilen NFC kullanımı ile ödeme yapmayı sağlayan mobil ödeme sistemidir.

Apple Pay 20 Ekim'de kullanıma açılan mobil ödeme hizmetidir. Yeni Apple Watch‘ta olduğu gibi Apple, akıllı cihaz serilerindeki “i” işareti yerine, markasının (Pay) önüne  “ısırılmış elma” sembolünü yerleştirdi. Bu nedenle hizmetin adı Apple Pay olarak kullanılmaktadır.

Apple Pay, 20 Ekim Pazartesi günü iOS 8.1 güncellemesi ile kullanıma sunuldu. Apple‘ın anlaşmalı olduğu mağazalar, Apple Pay kullanıma açıldığı gün bu hizmeti kullanmaya başladılar ve müşterilere yeni hizmeti denemeye sundular.

Apple Pay, ABD ‘deki iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarının hizmet veya ürün alımlarında kendi telefonlarıyla ödeme yapabilmeleri için tasarlanmıştır.  Öyle ki mağazalar ve katılımcı uygulamalar ile, NFC chip yerleşik olan iPhone 6, iPhone 6 Plus ve yakında gelecek olan Apple Watch üzerinden mobil ödeme yapılabilecek.

Kredi kartı işlemlerii güvenli hale getirmek için, Apple “tokenization” olarak bilinen yöntemi kullanarak gerçek kredi kartı numaralarının sürekli havada gezinmesini engelledi. Ayrıca iPhone 6 ‘lardaki TouchID ve Apple Watch ‘daki deri teması (bilek üzerinden tanımlama) güvenlik doğrulamaları ile ödemelerin güvenli olmasını sağladı.

Apple ‘ın CEO ‘su Tim Cook ‘a göre, “Apple Pay ürün satın alma yöntemini sonsuza kadar değiştirecek”. Ayrıca Apple ‘ın açıkladığı rakamlara göre Apple Pay için ilk 72 saatte 1 milyon kredi ve debit kart aktivasyonu yapıldı.