ABD'nin tatil sezonunun da içinde bulunduğu yılın ilk mali çeyreği ile ilgili parasal detayları paylaşan Apple'ın kazanç anlamında rekor kırdığını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yılın ikinci çeyrek sonuçlarını paylaşan Apple, servisler üzerinden rekor gelir elde ettiğini duyurdu.

Apple göre aktarılan bilgilere kadar şirket, yılın ikinci parasal çeyreğinde servislerden 19.8 milyar dolar gelir elde etti. Bir önceki yılın benzer dönemi ile kıyaslandığında servislerin gelirlerinde yüzde 17 oranında çoğalma yaşandığını da ekleyelim. Son 12 avuç içi baktığımızda ise Apple'ın servisler kategorisinden toplamda 75 milyar dolar gelir elde ettiğini görüyoruz.

İçinde App Store, Apple TV+, Apple Music ve iCloud gibi platformları barındıran servisler kategorisinin toplam ücretli abone sayısı ise 825 milyona ulaştı. Apple'ın paylaştığı bilgilere tarafından servisleri kullanan ücretli abone sayısı sadece bir sene önce 165 milyon seviyelerindeydi. 

Servisleri arasında bulunan Apple TV+ platformu ile ilgili ilginç bilgiler de paylaşan Apple, orijinal içeriklerinin toplamda 240 ödül ve 960 adaylık aldığını duyurdu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Apple CFO'su Luca Maestri, ilerleyen dönemlerde servisler kategorisi için yeni çözümler sunabileceklerini de paylaştı.

Bir sonraki parasal çeyrek için tahminlerde de bulunan Apple, yılın üçüncü parasal çeyreğinde servisler kategorisinin yüzde 17'den daha az bir yükselme yaşamasını beklediklerini de paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/29/apple-servis-gelirleri-ile-buyumeye-devam-ediyor