Uzunca bir süredir tablet pazarının mutlak lideri olan Apple, sektördeki hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor. Gelen son tahminler, şirketin elde ettiği başarıyı gözler önüne seriyor.

Apple, iPad ile son yıllarda tablet piyasasında manâlı bir yere sahip. Android işletim sistemine sahip tabletlerin sürekli bir tecrübe sunmamasından dolayı şirket, müşterilerin genelde birincil tercihi oluyor. Yayınlanan tahminler de bunu ortaya koyuyor.

Apple, teçhizat sızıntıları hakkında konuştu: Müşterilere hasar veriyor

Apple, Samsung ve Amazon’u geçti

Laf konusu tahminler, bu yılın üçüncü çeyreğinde Silikon Vadisi merkezli teknoloji devinin dünya genelinde yaklaşık 12,9 milyon tablet sattığını söylüyor. Apple’ın yakaladığı bu galibiyet, Samsung’u ve Amazon’u geçmesine olanak tanıyor. Zira iki şirket toplamda 12,3 milyon adet satmak rakamına erişebilirken, bu tedarik Apple’ın tek başına pazara önderlik etmeye devam edeceği anlamına geliyor. Ayrıca Apple, satış rakamlarıyla da 7,4 milyar dolarlık gelirin sahibi olmuş durumda.

apple-tablet-pazarindaki-hakimiyetini-surduruyor

öte yandan elde edilen rakamlarla ilgili şirketten net bir yorumlama gelmiş yok. bu nedenle IDC, marka kadar hala açıklanmadığı için tablet satışından kaynaklanan üç aylık geliri hesaba kattı.

iPad satışlarındaki bu artışta salgının da manâlı payı olduğu belirtiliyor. Apple’ın CEO’su Tim Cook‘a göre iPad son on yılın en iyi çeyreğini yaşadı. Zira geçen yılın aynı dönemine kıyasla 6,6 milyar dolarlık bir atış laf konusu.

Şirketin yakaladığı başarının ardında hiç kuşkusuz tablet cephesindeki verdiği özen etkili oldu. Google’ın aksine iPad için özel bir işletim sisteminin oluşturulması, bunun kayda değer bir örneği.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-tablet-pazarindaki-hakimiyetini-surduruyor