iPhone 14'ün trafik kazası seziş özelliği ile hayat kurtardığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Apple tarafından son zamanlarda kullanıma sunulan en önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkan trafik kazası algı özelliği, şirketin istediği değin kusursuz çalışmıyor.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında iPhone 14'ün trafik kazası idrak özelliğinin lunaparktaki hız trenlerinde 911'i aradığını sizlere aktarmıştık. Sadece lunaparktaki sürat trenlerinde yanlış bir şekilde kaza algılamakla kalmayan trafik kazası sezgi özelliği, kayak ve snowboard yapıldığında da yanlış bir şekilde çalışıyor.

Bu durumu ortadan uyandırmak isteyen Apple, yayınladığı iOS 16.3.1 sürümü ile birlikte iPhone 14 ve 14 Pro modellerinde yer alan trafik kazası sezgi özelliği için iyileştirmeler sundu. Laf konusu iyileştirmelerin, trafik kazası kavrama özelliğinin hatalı bir şekilde çalışmasını engellemesi bekleniyor.

iOS 16.3.1 ile sunulan iyileştirmelerin, trafik kazası kavrama özelliği için sunulan ilk güncelleme olmadığını da ekleyelim. Geçtiğimiz Kasım ayında, sürat trenlerindeki yanlış kaza tespitleri sebebiyle iOS 16.1.2 sürümü ile birlikte trafik kazası algı özelliği için bir iyileştirme de yayınlanmıştı.

Yeni güncellemenin hatalı kaza tespitlerini önleyip önleyemeyeceğini ise vakit gösterecek. Hatırlatmak gerekirse trafik kazası seziş özelliği, bir kaza durumunda bunu tespit ederek yetkililere haber veriyor. Trafik kazası algı özelliğinin şu an için iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2. nesil) ve Apple Watch Ultra modellerinde çalıştığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/14/apple-trafik-kazasi-algilama-ozelligi-icin-iyilestirmeler-sundu