Akıllı saat dünyasının en popüler alternatifleri aralarında yer alan Apple Watch'un yeni modeli olan Apple Watch Series 7'nin geçtiğimiz Eylül ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Apple Watch modellerinin tasarım anlamında en çok ön plana meydana çıkan noktası ise saatin sağ tarafında yer alan digital crown

Andırmak icabında digital crown, saatin arayüzünü denetlemek namına epeyce başarılı bir tecrübe sunuyor ve kullanıcılar kadar fazla seviliyor. Bugün bir patent başvurusu ile karşımıza meydana çıkan yeni bilgilere tarafından digital crown, başka bir çözüm ile değişken.

Apple'ın aldığı patentleri peşine düşüp takip eden bir web sitesi olan Patently Apple, Apple'ın aldığı yeni bir patente göre digital crown'ın değişebileceğini duyurdu. Apple göre alınan yeni patente göre ise digital crown'ın yerine kullanıcı hareketlerini tanımlayabilen optik sensörler gelebilir.

Apple kadar alınan patentin ismi ise "Watch with optical algılayıcı for user input". Gelecek olan yeni optik sensörlerle birlikte kullanıcılar, digital crown'a lüzum kalmadan sadece hareketleri ile Apple Watch'ın arayüzünü kolay bir şekilde kullanabilecekler.

Kullanıcılarının hareketlerini saptama edecek olan optik sensörler, algıladıkları hareketleri komutlara dönüştürecek. Şu an için sistemin nasıl çalışacağı ve kullanıcılarının nasıl hareketler yapması gerektiğini ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Digital crown'ın Apple Watch modellerin çıkarılacak olmasının asıl nedeni ise Apple Watch'ı daha dayanıklı bir ülkü getirmek ve öteki bileşenler için yer başlatmak. Mesela digital crown kullanımının sonlandırılması ile birlikte yeni Apple Watch modellerinde daha büyük bir batarya kullanılabilir.

Digital crown'ın yerini alacak olan optik sensörlerin yürek atış hızını, kandaki oksijen seviyesi, kan basıncı ve daha fazlasını ölçmek kullanılabileceklerini de ekleyelim. Apple Watch ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/30/digital-crown-yerini-optik-sensorlere-birakabilir