Ülkemizde zamlarla gündem olan Apple, globalde ise daha bambaşka konularla kendine yer buluyor. Apple, aşılara ve alınan önlemlere rağmen etkisi aralıksız ve her geçen gün yeni bir varyantı hayatımıza dahil eden Covid-19 salgını nedeniyle 7 fiziki mağazasını daha kapatma kararı aldı. Bloomberg'ün haberine kadar Apple, ABD ve Kanada'da bulunan sekiz perakende mağazasını geçici olarak kapattı. Bu noktada Apple'ın eğer bir personelde Covid-19 saptama edilirse mağazalarını kapattığını da andırmak lüzum. Yani ilerleyen günlerde 8 mağazanın sayısının yükselme olasılığı da var.

Açıklanan bilgilere kadar Apple, Miami'deki Dadeland, Palm Beach'teki The Gardens Mall, Atlanta'daki Lenox Square ve Cumberland Mall, Houston'daki Highland Village, Ohio'daki Summit Mall, New Hampshire'daki Pheasant Lane, Montreal'deki Sainte-Catherine mağazalarını kapattı. 

Konuyla ilgili tanımlama yapan Apple, düzenli olarak koşulları izlediklerini ve afiyet önlemlerini müşterilerin ve çalışanların refahını cesaretlendirmek için ayarlayacaklarını söyledi. Ahenkli testler ve günlük sıhhat kontrolleri, çalışan ve müşterilere maske zorunluluğu gibi önlemler bölge Apple, çalışanlarına ücretli rahatsızlık izinleri de sunuyor. 

Covid-19, son dönemde Apple'ı sadece maddesel mağazalar konusunda etkilemedi. Şirket, sahiden şubat ayında ofislere hibrit modelde geri dönmeyi planlıyordu. Oysa bu plan da gelişen vakalar sebebiyle sekteye uğradı. Apple çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih süresiz olarak ertelendi. Şirketin CEO'su Tim Cook, çalışanlara bir e-posta gönderdi ve işe dönüş tarihinin az önce belirlenmediğini söyledi. aynı zamanda Apple'ın bütün çalışanlarına evden alıştırma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vereceği iddia edildi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/23/apple-yeniden-artan-vaka-sayilari-nedeniyle-8-fiziksel-magazasini-kapatti