Apple,  yeniden piyasalara hızlı bir giriş yaptı. Merakla beklenen iPhone 7 ile değil, bambaşka bir iPhone ile Apple severleri  buluşturdu. Geçtiğimiz günlerde tanıtımını yapan Apple’ın yeni iPhone’nu; İphone SE… 
Uzmanlar tarafından Apple’ın şimdiye kadar 4 inçlik en güçlü cihazı olarak gösterilen iPhone SE, piyasadaki birçok Android telefonlara alternatif olarak gösterilmekte.

İphone SE’nin diğer Android'lere alternatif olarak gösterilmesinin nedenleri ise şöyle:
  • İphone’lar arasında en uygun fiyata sahip,
  • 4.7 inç’e ve 3D Touch özelliklerini barındıran,
  • Metal gövdeli, İphone 5S ile aynı tasarım özelliklerine sahip ve çift tonlu renk düzeneği bulunan,
  • Ekran büyüklüğünde, iPhone’nun kendine has büyüklüğünü özleyenler için tasarlanmış, cebe kolayca sığabilen,
  • Focus Pixels ve True Tone flaş destekli 12MP iSight arka kemaraya, 1.2 MP’lik ön kameraya sahip,
  • 14 saate kadar konuşma süresi, 3G ile 12 saat internet kullanımı, 14 saat müzik dinleme-çalma, 10 gün bekleme süresi tanılanmış.
Apple’ın iPhone SE için yaptığı tanıtım toplantısında, yukarıda bahsedilen tüm veriler açıklanmıştı. Açıklanmayan şey ise Apple hayranları tarafından merak konusu oldu: iPhone SE adının nereden geldiği?
Söylentiler SE’nin açılımının ‘Sorry everyone’ olduğu yönündeydi. Ancak 22.03.2016 tarihinde Apple, iPhone SE’de var olan SE’nin açılımının ‘Special edition’ yani ‘özel tasarım’ olduğu açıklamasında bulundu.

İphone Se’nin Türkiye Fiyatı
ABD için 399 Dolardan satışa çıkacağı belirtilen iPhone SE modelinin Türkiye fiyatı, Apple’ın resmi internet sitesinde ortaya çıktı. iPhone SE Türkiye fiyatı 1999 TL’den başlayacak.
16 GB depolama alanına sahip model için belirlenen 1999 TL fiyata ek olarak 64gb depolama alanına sahip modelin fiyatı ise 2399 TL.
Ek olarak, 128 GB ve 32 GB gibi depolama alanı seçenekleri bulunmuyor.
Gümüş, altın, uzay grisi ve roze altın renk seçenekleriyle karşımıza çıkacak olan telefon için 29 Mart tarihi vurgulanıyor. Apple, iPhone SE için ‘29 Mart’ta sipariş verin’ şeklinde bir uyarıda bulunuyor.