Ülkemizde sadece birkaç ay önce faaliyet göstermeye başlayan araç çağırma uygulaması inDrive, General Catalyst'ten 150 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım borç finansmanı şeklinde gerçekleşti. Forbes kadar aktarılan bilgilere göre inDrive CEO'su Arsen Tomksy, geri ödemenin şirketin performansına ast olduğu General Catalyst'ten alınan yatırımın yeni dikey iş alanları geliştirmek için kullanılacağını söyledi.

Rusya'da kurulan, ama merkezi şu anda Kaliforniya'da yer alan inDrive, teslimat ve kargo taşımacılığı gibi işler de yapıyor. Yani vasıta çağırma uygulaması olarak etkinlik gösterse de sahiden halihazırda çoğu dikeyde karşımıza çıkıyor. Şirketin amacı bu dikeyleri daha da artmak. 

General Catalyst, daha önce de inDrive'ı 2021 yılında gerçekleşen Seri C turda, Insights Partners ile birlikte desteklemişti. inDrive'ın 2022'de brüt gelirde yıllık bazda yüzde 88'lik bir çoğaltma gördüğü bilgisi paylaşıldı.

inDrive, ülkemizde sadece resmi taksi sürücüleri ile iş birliği yapıyor. inDrive'ı rakiplerinden ayıran en büyük fark yolcu ve sürücünün seyahat ücreti üzerinde ilk elden anlaşmaya varması. Yolcular isterse gideceği istikamete veya trafik saatine göre sürücülere bahşiş de verebiliyor. Uygulama içinde sürücülerin ve yolcuların birbirlerini inceleyip, seçebilecekleri ve iki taraflı açıklama yapıp not verebilecekleri bir sistem de yer alıyor.

inDrive, geçtiğimiz yılın sonunda ise inDrive Couriers adlı kurye hizmetini İstanbul için kullanıma sunmuştu. inDrive Couriers hizmetinin fiyatları da tıpkı taksi yolculuğunda olduğu şekilde belirleniyor. inDrive Couriers ile teslimat gerçekleştirmek isteyen kişiler, gönderi adresini belirttikten daha sonra teslimat için belirlediği fiyat teklifini yayınlıyor. Platformda belirtilmiş olan kuryeler ise bu teklifi kabul edebiliyor, reddedebiliyor veya fiyatlarını pazarlık yapabiliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/21/arac-cagirma-uygulamasi-indrive-150-milyon-dolar-yatirim-aldi/