Ülkemizin kayda değer araç kiralama platformlarından biri olan Yolcu360, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Yolcu360 kadar aktarılan bilgilere tarafından girişim, A serisi yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı. Laf konusu yatırımın Eksim Ventures göre 30 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.

Silikon Vadisi'nden yola meydana çıkan ve kuruluşundan kısa bir zaman sonra yolculuğuna Türkiye'den devam ettiren araç kiralama platformu Yolcu360, yapılan 6 milyon dolarlık yatırım ile birlikte yüzde 20 oranında hissesini Sinangil unları ile aşina Eksim Ventures'a satmış oldu. Yiyecek ve enerji alanlarında da yatırımları olan Eksim Holding'in geçtiğimiz günlerde Aslı Börek'i satın aldığını da ekleyelim.

Edindiğimiz bilgilere göre 2020 yılında 22 milyon ziyaretçiye ulaşan platform, kullanıcılarının istediği anda ve istediği yerde vasıta kiralamasına ihtimal sağlıyor. Yolcu360'ın Türkiye'de 2 binden artı lokasyonda 100 bin araçlık ekosistem ile hizmet verdiğini de ekleyelim.

Yolcu360'ın araç kiralama sektörüne, rekabet eden yok rekabet edilecek yeni kulvarlar açan bir ‘oyun değiştirici' olarak son derece benzersiz yaklaşımlar kazandırdığına şive yapan Yolcu360 CEO'su Umut Şimşek, platformun adamakıllı ihtiyaçlardan yola çıkarak hayata geçirilmiş bir sistem olduğunu da paylaştı.

Değerlemenin ve alınan yatırımın Unicorn olma hedefleri için bir yakıt ikmali olduğunu gösteren Yıldırım, şirket kültürlerini pozitiflik, yaratıcılık ve çözüm odaklılık değerlerinin üzerine yapı ettiklerini de paylaştı. 2017 yılında 6 milyon TL olan gelirlerin 2020 yılında 100 Milyon TL'ye ulaştığını bildiren Şimşek, 2022 yılında 500 milyon TL'yi aşan bir gelir beklentisi içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Yolcu360'ta son derece meslek odaklı ve adanmış bir takım kültürü gördüklerini gösteren Eksim Holding Taktik ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, Yolcu360'ın araç kiralama sektöründe Türkiye ve dünyada lider olma hedefine destek atamak istediklerini de paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/28/arac-kiralama-platformu-yolcu360-6-milyon-dolar-yatirim-aldi