Afiyet sektöründeki dijitalleşme ve başkalaşım sektörün her alanında hissediliyor. Günümüzde kullanılan teknolojilerin topladığı veriler ve verilerin analiz edilmesinde kullanılan araştırma yöntemleri de bu değişime dahil olan alt alanlardan biri. Pandemi ile uzak bilgi akışı da hızlanınca verilerin derlenmesi, yönetilmesi ve inceleme edilmesi epeyce önemli ülkü geldi. Çünkü son dönemde sağlık durumu hizmetlerinde uçtan uca data akışı mevcut.

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar sağlık durumu alanında etkinlik belirten araştırma data yönetimi platformu Flywheel, 22 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, 8VC göre yönetildi. Bu yatırım, bu sene içindeki ikinci yatırımı, şubat ayındaki 15 milyon dolarlık yatırımdan daha sonra geldi. 

Flywheel, bulut tabanlı bir platform olma özelliğini taşıyor. Afiyet alanında yapılan araştırmacılarla işbirliği yapan teşebbüs, verileri derleyerek, yönetebilir ve tahlil edebilir ışık halkası getiriyor. Şirket, temelde klinik deneylerin gelişimini hızlandırmaya, daha seri keşfetmeye ve bu süreçte nafile harcanan süre ve kaynakları azaltmaya yardımcı oluyor. Rekabetin yoğun olduğu sektörün diğer oyuncuları arasında Aetion, Datavant, Verana Health ve OM1 şirketler bulunuyor.

Şirketin CEO'su Dan Marcus "Teknolojimiz tıbbi araştırmaların ilerlemesi için çok kayda değer bir fırsat. Şirketiminizin araştırma topluluklarına hizmet etmesinden dolayı heyecan duyuyorum" diyerek Flywheel'in sektördeki yerinin öneminin ne olduğunu anlatıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/17/arastirma-veri-yonetimi-platformu-flywheel-22-milyon-dolar-yatirim-aldi