Geçen sene Armut'un pandemi nedeniyle zorlu geçen 2020 yılında da üzerinden geçen meslek hacmini (GMV) yüzde 104, net gelirini yüzde 54 büyüttüğünü yazmıştık. Şirket, 2020 yılı sonu itibarıyla 5 milyon müşteriye ve 670 bin hizmet verene ulaşmıştı. Bugün edindiğimiz bilgilere tarafından, şirket aradan geçen bir yıl içinde üzerinden geçen iş hacmini yüzde 111 büyüttü. 

2021 yılında odağına aldığı yurt dışı operasyonlarını yürüttüğü HomeRun markasıyla da iş hacmini bir önceki seneye kıyasla 4 katına çıkardı. HomeRun hizmet verenlerinin sayısı yüzde 41 artarken bahşedilen bambaşka hizmetlerin sayısı ise yüzde 39 arttı. 

Armut Kurucu Ortağı Erol Değim, pandemiye karşın yurt dışı yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini, Avrupa liderliğini hedefleyen global markaları HomeRun ile İngiltere, Mısır, Romanya, Suudi Arabistan, Polonya, Çekya ve Macaristan'da yer aldıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle Polonya, Çekya ve Macaristan'a baktığımızda 2021 taleplerimiz bir önceki yılın 5 katına ulaştı. İngiltere'deki talep büyümesi ise yüzde 200 seviyesinde oldu. Türkiye'de ve global ölçekteki artış oranımızın benzer başarı ivmesi ile devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu büyümeyi devam ettirerek Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde pazar liderliğini hedefliyoruz.”

2021 yılında Armut'ta nakliyat, tadilat ve taşınma gibi yüksek talep alan kategorilerin yanında talep bazında yüzde 28'lik çoğalma ile özel ders ve yüzde 30 büyüme ile faaliyet kategorileri öne çıktı.  2021'in en büyük kategorisi olan temizlikte ise takvim yüzde 26'lık bir büyüme gerçekleşti.

Teknoloji yatırımlarına da aralıksız Armut, bu çalışmaları ile saniyeler içinde taleplere dönüş yapabilen sistemi ile öne çıktı.  Armut üzerinden yapılan bir “halı yıkama” talebi, oluşturulduktan sadece 5 saniye sonra birincil teklifini aldı. En süratli önerge seçimi ise 10 saniye ile yine “halı yıkama”, 4 öneri alıp tamamlanan istek ise 24 saniyede “çilingir kilit değişim” oldu.

Pandemi ile beraber değişen alışkanlıklar Armut'a da yansıdı. Buna göre değişen alıcı alışkanlıkları, tercih edilen hizmetleri de değiştirdi. Evde kalmanın bakım ve güzellik alanına etkisi de arttı. Bu ihtiyaçlara kadar yeni açılan “evde makyaj” hizmetleri en ilgi çeken hizmetler aralarında yer aldı. Kendi bakımımıza ağırlık verirken aynı özeni birlikte yaşadığımız kedi ve köpek dostlarımız için de gösterdik. Evlerimizi paylaştığımız şirin dostlarımız için aldığımız hizmetler arasında en çok istek “kedi-köpek kuaförü” hizmeti oldu. 2021'in trend servisleri ise “online psikolog, boş konut temizliği ve klozet tamiri oldu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/21/armut-un-2021-de-one-cikan-verileri