2011'den bu yana teknoloji ve girişimcilik dünyasında adını duyuran Ashton Kutcher, yatırım fonu Sound Ventures için yeni bir yatırım turu düzenlemeye hazırlanıyor. Guy Oseary ve Ashton Kutcher tarafından kurulan Sound Ventures, üçüncü yatırım turunda 150 milyon dolar toplamayı planlıyor. 

Yatırım turu için başvuruda bulunan Sound Ventures, 2018'de gerçekleşen ikinci yatırım turunda da aynı miktarı hedeflemişti. Şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklamaya yapmayan şirket, Ashton Kutcher'ın ünü ve yüksek profilli yatırımlara rağmen, operasyonlarını gizlilikle sürdürüyor. 

Sound Ventures Ekibi 

Sound Ventures, Ashton Kutcher'ın ününün ötesinde güçlü ekibiyle de dikkat çekiyor. Marsh'ın küresel stratejisini yöneten Effie Epstein'ın 2017 yılında Sound Ventures'a katıldığını hatırlatalım. Epstein, şirkette yönetici ortak ve COO görevlerini üstleniyor.

Stripe'ın Büyüme (Growth) odaklı pazarlamasını yöneten Susan Su, Büyüme Yatırımıcısı ünvanıyla geçen yıl ekipte yerini aldı. Daha öncesinde VICE Media ve Maverick Management'ta deneyimleri bulunan  Katherine Keating ise ekibe Sürdürülebilirlik ve Strateji Yöneticisi olarak katıldı. 

Sound Waves Fonu

Sade tasarımı ile dikkat çeken Sound Ventures'un sitesinde, aynı zamanda Sound Waves isimli bir fon da yer alıyor. Sitede programla ilgili şu ifadelere yer veriliyor: 

 SOUNDWaves, yeni nesil temiz, döngüsel ve sürdürülebilir işletmelere adanmış bir yatırım aracıdır. Dünyanın önde gelen markaları ve şirketlerinden bazıları ile bir ortaklık programı ile desteklenen benzersiz yatırım tezimiz, sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimine odaklanmıştır.

Düzenlenecek yeni yatırım turu ile birlikte, hem Sound Ventures hem de Sound Waves faaliyet alanını genişletebilir.

Kutcher'ın şimdiye kadar verdiği demeçler ve yaptığı yatırımlarla Sound Waves'in çevreci vizyonunu desteklediğini söyleyebiliriz.

Sound Ventures Yatırımları

Hatırlarsanız Kutcher, geçtiğimiz yıllarda katıldığı etkinlikte yatırım yaptıkları Bird gibi elektrikli scooter girişimleri daha fazla yaygınlaşırsa dünyanın olduğundan daha güzel bir hale geleceğinin altını çizmiş ve San Francisco yönetiminin bu konudaki tutumuna da sinirlendiğini belirtmişti. Ashton Kutcher, insanların trafik yüzünden sinirli olduğuna ama araçların bu denli fazla olmasından hiç şikayet etmediklerine de konuşmasında değinmişti. 

Sound Ventures'un micro mobility'nin yanı sıra, sigortacılık, fintech, regtech ve teletıp alanlarında da yatırımlar yaptığını söyleyelim. 

progress owes no apology #investor https://t.co/uxJzeUYFZf

— ashton kutcher (@aplusk) November 10, 2020

Geçen yıl Ohio merkezli araç sigortası şirketi Root'a yatırım yapan şirket, borsada sıfır komisyonla işlem yapmayı sağlayan Robinhood ve Gusto'ya da yatıtım yaptı. Bu noktada ağustos ayında 200 milyon dolar yatırım alan Robinhood'un değerlemesi 11,2 milyar dolara ulaştığını hatırlatmakta fayda var. 

Root Insurance ise 6.34 milyar dolar değerlemeyi hedefleyen bir halka arz gerçekleştirdi ve halka arz sürecinde ilgiyle karşılandı. 

Kaynak: webrazzi.com