Atlassian, bugün resmi web sitesinden yaptığı bir duyuruyla birlikte popüler proje idare yazılımı olan Jira'nın yeni bir versiyonunu kullanıma sundu. Çoğunlukla yazılım geliştiren gruplar göre kullanılan Jira, yeni versiyonu olan Jira Work Management ile farklı iş grupları kadar kullanılmayı amaçlıyor.

Edindiğimiz bilgilere tarafından Atlassian, Jira Work Management ile pazarlama, insan kaynakları, tasarım ve finans gibi alanlarda çalışan gruplara ulaşmayı hedefliyor. Jira Work Management aracının esas amacı ise bu takımların projelerini keza basit keza de iletişim halinde tamamlamaları.

Gerekli durumlarda bu takımların Jira Work Management arabulucu üzerinden yazılım ekipleriyle iletişime geçebildiklerini de ekleyelim. Kısacası Jira Work Management ile birlikte Jira, bütün meslek takımlarının kullanımına sunulmuş oldu. Jira Work Management aracı kullanımı kolay bir platform, yeni bir dış görünüş ve Jira üzerinden yazılım ekipleriyle erişim edinmek üzere 3 ana özelliğe sahip.

Jira Work Management aracı içinde proje yönetim süreçlerini kolaylaştıracak pek çok nitelik de bulunuyor. Bu özellikler arasında ise listeler, takvim, vakit çizelgesi oluşturma, formlar ve proje işlem illerinin hangi aşamada olduğunu detaylı olarak peşine düşüp takip edebileceğiniz bir bölge da yer alıyor.

Jira Work Management'ın ekiplerinin verilerini girmeleri ve bu veriler üzerinden şartların değişmesi yapabilmesi için farklı alanlara yönlendirilmiş görünüm ve şablonlar sunduğunu da ekleyelim. Bilhassa Jira Work Management içinde bulunan tablo alanının Atlassian'ın satın aldığı ve bir başka çözümü olan Trello'da bulunan tablo alanına epeyce benzediğini de paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/29/atlassian-dan-yeni-jira-araci-jira-work-management