Bu yıl ikincisi düzenlenen AWS Community Day Turkey'i sizlere duyurmaktan büyük sevinç duyuyoruz! AWS Community Day, global olarak gerçekleştirilen ve lokal/global AWS topluluklarının yılda bir defa gerçekleştirdiği etkinliklerdir. Ülkemizde ise AWS Community Day resmi olarak "Cloud and Serverless Turkey" topluluğu tarafından düzenlenmektedir. Topluluk şimdiye değin 100'ün üstünde düzenlediği faaliyet ve eğitimlerle birlikte ilgili Cloud ve Serverless alanlarında ülkemizde ve hatta globalde alanında en önemli topluluklardan biridir.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenmiş olan AWS Community Day Turkey, birbirinden kıymetli ve alanında bilirkişi 8 bambaşka konuşmacısı, pandemi nedeniyle YouTube üzerinden yapılan canlı yayını ve devamındaki izlenme oranlarına kadar 3 bin tekil izlenme sayısıyla oldukça geniş kitlelere ulaşmıştır. AWS Community odaklı; AWS Cloud, AWS üzerindeki Serverless teknolojiler ve çözümler, Computing, Storage ve daha çoğu konu hakkında konuşmaların yer aldığı ilk faaliyet sonrası bu sene ikincisinin düzenlenmesi planlanmıştır. Tamamen ücretsiz bir şekilde sunulan bu etkinliğin yanı sıra, etkinlik için opsiyonel olarak yapılan satınalımlar sonucu toplanan 3000 TL ile TEV'e bağış yapılmıştır. Cloud and Serverless Turkey topluluğunun, bu ve bunun gibi çoğu sosyal yükümlülük alanlarında çalışmalara gönüllü olduğu açıkça belirtmek isteriz. 

Geçtiğimiz yılı merak edenler buradan izleyebilirler:

17 Nisan'da gerçekleşecek

17 Nisan Cumartesi günü ikincisi düzenlenecek olan AWS Community Day Turkey etkinliğine ise katılım beklentisi, geçen seneye oranla fazla daha pozitif. İlgili Cloud alanındaki şirketlerin bu etkinliğe sponsorlukları, Türkiye'deki geniş kitlelere sahip bütün toplulukların, etkinlik için medya sponsorluk desteklerini vermesi ve şimdiye kadar etkinliğe katılacağını belirten birey oranlarından öngördüğümüz katılım fazla daha artı olacağı yönünde.

Katılımcılara hediyeler

Bu sene tekrar birbirinden kıymetli 12 uzman konuşmacısıyla birlikte; Kod olarak Altyapılar (IaC), Container, Serverless, IoT ve Çözümlemeli gibi çok geniş bir yelpazede konuşmacılarımız sunum ve demolarını gerçekleştiriyor olacaklar. Etkinlik her tarafında birbirinden değerli hediyeler de katılımcılara dağıtılıyor olacak. 3 kişiye 500$; toplamda 1500$ AWS kredisi, Community Day özel tshirt'ü ve sürpriz AWS kredileriyle birlikte 17 Nisan Cumartesi günü görüşmek üzere!

AWS Community Day Turkey resmi websitesi üzerinden daha fazla bilgiye ulaşıp, ücretsiz bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Aşağıdaki linklerden etkinlikle ilgili son dakika gelişmeleri takip edebilirsiniz:

Resmi websitesi: https://aws.cloudturkey.io/

AWS Community Day Global'deki faaliyet duyurusu: https://aws.amazon.com/tr/events/community-day/

Twitter adresi: serverlesstr

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/05/aws-community-day-turkey-17-nisanda-gerceklesecek