2021 yılına damgasını vuran NFT (Non-Fungible Token) her geçen gün daha popüler bir ülkü geliyor. Oyunların para kazanmasını sağlayan bir vasıta olarak da devir görebilen NFT, Sky Mavis göre geliştirilen Axie Infinity oyununun manâlı bir başarıya imza atmasını sağladı.

Ölçümleme şirketi olan DappRadar kadar aktarılan bilgilere tarafından NFT oyunu olan Axie Infinity içinde toplamda 2 milyar dolarlık alım satım işlemi gerçekleşti. Söz konusu 2 milyar dolarlık alım satım işleminin ayrıca oyunun geliştiricisi olan Sky Mavis ve keza de Axie Infinity'nin oyuncuları tarafından gerçekleştirildiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Axie Infinity oyunun karakterleri temelinde birer NFT. 

Oyuncular bu karakterleri olmak ve diğer oyuncularla savaşlara girmek için ise reel para harcayarak NFT'leri satın alıyorlar. Oyuncuların sahip oldukları karakterleri geliştirebileceklerini de ekleyelim. Geliştirilen karakterler ise daha yüksek fiyatlardan diğer oyunculara satılabiliyor.

Bu sayede keza oyunun geliştiricisi olan Sky Mavis ayrıca de oyuncular Axie Infinity üzerinden gelir elde etmiş oluyorlar. DappRadar tarafından aktarılan bilgilere tarafından Axie Infinity karakterlerinin NFT'leri üzerinden gerçekleşen satış işlemleri toplamda 2 milyar doları aşmış oldu. Karşılaştırmak gerekirse Sky Mavis, geçtiğimiz Ocak ayında yalnızca 100 bin dolar satmak geliri elde etmişti.

DappRadar'ın bilgilerine tarafından Axie Infinity içinde NFT alım satımı yapan 615 bin birey bulunuyor. 615 bin birey toplamda bugüne kadar 4,88 milyon alım satım işlemi gerçekleştirdi. Axie Infinity NFT'leri için ortalama işlem fiyatının 420 dolar olduğunu da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/17/axie-infinity-oyununun-nft-alim-satim-islemleri-2-milyar-dolar-barajini-gecti